culinaire zaken .nl |
Pommes duchesse | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Oven | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 50 3 2 1 1 - - - |
gram gram stuks stuks theelepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
aardappel (vastkokend) boter (room-) eidooier ei (kip) kruiden (shoarma-) kerrie (poeder) nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
Aardappelen gaar koken. Bakplaat invetten. Oven voorverwarmen op 175 graden Celcius. Aardappelen afgieten. Pureren. Erdoor roeren: boter, shoarmakruiden, kerriepoeder, zout, peper en nootmuskaat. Van het vuur af de helft van de eieren en alle eierdooiers erdoor roeren. Puree in spuitzak scheppen met grove kartelmond. Op bakplaat toeven spuiten. Laatste ei loskloppen. Hiermee toeven bestrijken. In midden van oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1433 KiloJoules 341 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 11 gram 5 gram |