culinaire
zaken
.nl
Pommes duchesse
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
50
3
2
1
1
-
-
-
gram
gram
stuks
stuks
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
aardappel (vastkokend) ingrediënt info
boter (room-)
eidooier
ei (kip)ingrediënt info
kruiden (shoarma-)
kerrie (poeder)
nootmuskaatingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Aardappelen gaar koken. Bakplaat invetten. Oven voorverwarmen op 175 graden Celcius. Aardappelen afgieten. Pureren. Erdoor roeren: boter, shoarmakruiden, kerriepoeder, zout, peper en nootmuskaat. Van het vuur af de helft van de eieren en alle eierdooiers erdoor roeren. Puree in spuitzak scheppen met grove kartelmond. Op bakplaat toeven spuiten. Laatste ei loskloppen. Hiermee toeven bestrijken. In midden van oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
Voedings-
waarde
Energie1433 KiloJoules
341 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
11 gram
5 gram