culinaire zaken .nl |
Gebakken aardappelen met appel en champignons | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 4 4 3 1 - - |
gram stuks eetlepel mililiter stuks naar smaak naar smaak |
champignon aardappel olie (zonnebloem-) sap (citroen-) appel zout peper | ||
Berei- ding |
Rasp de geschilde aardappelen en de geschilde appel. Besprenkel de appelrasp met citroensap. Snij de schoongeborstelde champignons in plakjes. Giet olie in de koekepan en voeg de aardappelrasp toe. Bak de aardappel al roerend bijna gaar. Voeg dan de appelrasp en de champignons toe. Schep alles door elkaar. Draai het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat alles in ongeveer 8 minuten gaar stoven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 801 KiloJoules 191 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 4 gram 4 gram |