culinaire zaken .nl |
Yoghurt met komkommer of ander groente/fruit | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 100 2 1 - |
gram gram eetlepel stuks naar smaak |
yoghurt (dik) komkommer koriander (vers) peper (Spaans) zout | ||
Berei- ding |
Was de komkommer en snij het vruchtvlees in dunne plakjes. Bestrooi met zout en laat 30 minuten trekken in een zeef. Ontpit het groene pepertje en snij het in dunne plakjes. Roer die, samen met de plakjes komkommer, door de yoghurt en breng op smaak met peper. Bewaar op een koel plekje en bestrooi voor het opdienen met gehakte koriander. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 343 KiloJoules 82 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 5 gram 2 gram |