culinaire zaken .nl |
Pompoensoep met prei (Soupe de courge) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 750 500 50 4 3 2 - - - |
liter gram gram gram eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
water aardappel pompoen margarine olie (zonnebloem-) prei ui zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Maak de pompoen schoon en verwijder de harde kern. Schil de aardappelen en snij aardappelen en pompoen in dobbelstenen. Snij het groen van de preien, pel de uien en snij ze beide in dunne ringen. Verhit de olie en de margarine in een flinke pan en fruit hierin de ringen prei en ui glazig, maar niet bruin. Voeg de blokjes pompoen en aardappel toe. Giet, als het heet is, het hete water erop. Breng het geheel op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Laat de soep een uur zachtjes koken en wrijf hem dan door de zeef of pureer hem in de keukenmachine. Heet serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2258 KiloJoules 538 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 73 gram 10 gram 13 gram |