culinaire
zaken
.nl
Kalfsvlees Marengo
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
100
1
5
4
2.50
2
2
1
1
1
1
1
1
-
-
-
gram
gram
deciliter
eetlepel
stuks
eetlepel
teentje
theelepel
blik
stuks
stuks
bakje
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kalfslap ingrediënt info
garnaal (Noors,gepeld)
wijn (wit,droog)
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
boter (bak-)
knoflook ingrediënt info
azijn ingrediënt info
tomaat (gepeld,blik) ingrediënt info
laurier (blad)
ui ingrediënt info
champignon ingrediënt info
rozemarijn (gedroogd) ingrediënt info
tijm (gedroogd) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
peterselie (bosje) ingrediënt info
Berei-
ding
In een kom bloem en 0.5 theelepel zout en peper vermengen.
Vlees in reepjes snijden en door het bloemmengsel wentelen.
In koekepan 2 eetlepels boter verhitten en vlees op hoog vuur rondom in 3 minuten goudbruin bakken.
Champignons halveren en in de schaal doen en op vol vermogen 3 a 4 minuten gaar koken.
Ui snipperen.
Champignons uitlaten lekken.
Rest van de boter smelten en ui, rozemarijn en tijm erdoor heen roeren.
Knoflook erboven uitpersen, dan het mengsel onafgedekt circa 2 minuten verwarmen.
Champignons, laurier, tomaten met vocht, wijn en vlees erdoor roeren.
Vlees afgedekt op helft van vermogen ongeveer 10 a 12 minuten verwarmen en op smaak brengen met zout en peper.
Garnalen erdoor roeren en alles op vol vermogen circa 3 minuten verwarmen.
Elk kopje vullen met 3 eetlepels water en azijn en erover verdelen.
Water aan de kook brengen en dan in elk kopje 1 ei breken en met prikker een paar keer in de dooier prikken.
Dan terug in de magnetron en op 3/4 vermogen in 3-4 minuten gaar koken. Peterselie knippen en erover strooien.
Voedings-
waarde
Energie1840 KiloJoules
438 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
35 gram
1 gram