culinaire zaken .nl |
Kalfsvlees Marengo | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 | |
Indelingen | Magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 1 5 4 2.50 2 2 1 1 1 1 1 1 - - - |
gram gram deciliter eetlepel stuks eetlepel teentje theelepel blik stuks stuks bakje theelepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
kalfslap garnaal (Noors,gepeld) wijn (wit,droog) bloem ei (kip) boter (bak-) knoflook azijn tomaat (gepeld,blik) laurier (blad) ui champignon rozemarijn (gedroogd) tijm (gedroogd) peper zout peterselie (bosje) | ||
Berei- ding |
In een kom bloem en 0.5 theelepel zout en peper vermengen. Vlees in reepjes snijden en door het bloemmengsel wentelen. In koekepan 2 eetlepels boter verhitten en vlees op hoog vuur rondom in 3 minuten goudbruin bakken. Champignons halveren en in de schaal doen en op vol vermogen 3 a 4 minuten gaar koken. Ui snipperen. Champignons uitlaten lekken. Rest van de boter smelten en ui, rozemarijn en tijm erdoor heen roeren. Knoflook erboven uitpersen, dan het mengsel onafgedekt circa 2 minuten verwarmen. Champignons, laurier, tomaten met vocht, wijn en vlees erdoor roeren. Vlees afgedekt op helft van vermogen ongeveer 10 a 12 minuten verwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Garnalen erdoor roeren en alles op vol vermogen circa 3 minuten verwarmen. Elk kopje vullen met 3 eetlepels water en azijn en erover verdelen. Water aan de kook brengen en dan in elk kopje 1 ei breken en met prikker een paar keer in de dooier prikken. Dan terug in de magnetron en op 3/4 vermogen in 3-4 minuten gaar koken. Peterselie knippen en erover strooien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1840 KiloJoules 438 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 35 gram 1 gram |