culinaire
zaken
.nl
Terrine de lapin aux oignons Monegasques
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.25
2.50
225
200
200
2
200
150
100
50
5
50
2
1
1
1
1
1
0.50
0.50
0.50
-
-
-
-
-
-
liter
deciliter
gram
gram
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
centiliter
gram
stuks
scheutje
stuks
stuks
stuks
stuks
teentje
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
fond (kalfs-)
ketchup (tomaten-)
spek (lardeer-)
konijn
varkenspoulet
sap (sinaasappel-)
spek (vet)
ui (zilver-) ingrediënt info
ham (achter-)
champignon ingrediënt info
olie ingrediënt info
rozijn ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
cognac
ui (sjalot) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
laurier (blad)
ui (sjalot) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
citroen
sinaasappel ingrediënt info
piment (poeder)
zout
peperkorrel (groen) ingrediënt info
kardamom (poeder)
tijm (gedroogd) ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Het konijnevlees en het varkensvlees inwrijven met de kruiden en 12 uur laten intrekken.
Berei-
ding
De kalfsfond met de knoflook, sjalot , een eetlepel cognac en de kardamom inkoken tot de helft en vervolgens zeven. Het vlees met het vetspek in de keukenmachine hakken en mengen met de ingekookte fond, ei, gesneden ham en gesneden champignons. Deze massa eventueel verder op smaak brengen met peper en zout. Een terrinevorm bekleden met plakken lardeerspek, vullen met de farce en afdekken met het overhangende lardeerspek. De terrine sluiten en au bain marie in de op 180 graden voorverwarmde oven in ongeveer 50 minuten gaar laten worden. De terrine minimaal 24 uur laten rusten alvorens hem te serveren.
Voor de uitjes het sjalotje in de hete olie glzig laten worden, de kruiden toevoegen en het geheel afblussen met het sinaasappelsap, citroensap en de ketchup. De sinaasappelpartjes, rozijnen en de uitgelekte uitjes in de saus doen, het geheel aan de kook brengen en vervolgens af laten koelen. De uitjes gekoeld bewaren.
Voedings-
waarde
Energie1878 KiloJoules
447 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
28 gram
2 gram