culinaire
zaken
.nl
Ouderwetse ossestaartsoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.25
5
5
400
250
1.25
100
25
12
5
2
2
2
2
1
1
1
1
-
-
kilogram
deciliter
deciliter
gram
gram
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
teentje
stuks
theelepel
gram
theelepel
naar smaak
naar smaak
ossestaart
bouillon (vlees-)
wijn (rood)
tomaat ingrediënt info
soepgroenten
room (zuur)
spek (doorregen)
champignon ingrediënt info
bloem ingrediënt info
olie ingrediënt info
ui ingrediënt info
salie
puree (tomaten-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
laurier (blad)
oregano ingrediënt info
boter (room-)
paprika (poeder) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De stukken ossestaart goed afspoelen en drogen. Met zout, versgemalen peper, paprikapoeder en oregano-kruiden door de bloem halen en in 4 eetlepels olie aan alle kanten bakken. Een gesnipperde ui, de fijngesneden soepgroente en het platgeslagen teentje knoflook kort meebakken totdat de ui glazig geworden is. Dan de boter toevoegen en de tomatenpuree erdoor roeren. Blussen met de vleesbouillon. Laurierblad, salie en wijn toevoegen; dit alles met de deksel op de pan 2.5 uur zachtjes laten stoven. In 1 eetlepel olie de dobbelsteentjes spek, de gesnipperde ui en de gesneden champignons bakken. De zure room hierdoor roeren. Het vlees uit de bouillon nemen en wegzetten. De bouillon zeven en bij het champignonsmengsel doen. Het vlees weer in de saus leggen en alles nog maar kort verhitten, maar niet meer laten koken. De tomaten in kokend water onderdompelen en het velletje verwijderen. Doormidden snijden en het zaad verwijderen. De tomaten in kleine stukjes snijden en vlak voor het serveren toevoegen.
Voedings-
waarde
Energie5626 KiloJoules
1340 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
72 gram
6 gram