culinaire zaken .nl |
Ouderwetse ossestaartsoep | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.25 5 5 400 250 1.25 100 25 12 5 2 2 2 2 1 1 1 1 - - |
kilogram deciliter deciliter gram gram deciliter gram gram gram eetlepel stuks theelepel eetlepel teentje stuks theelepel gram theelepel naar smaak naar smaak |
ossestaart bouillon (vlees-) wijn (rood) tomaat soepgroenten room (zuur) spek (doorregen) champignon bloem olie ui salie puree (tomaten-) knoflook laurier (blad) oregano boter (room-) paprika (poeder) peper zout | ||
Berei- ding |
De stukken ossestaart goed afspoelen en drogen. Met zout, versgemalen peper, paprikapoeder en oregano-kruiden door de bloem halen en in 4 eetlepels olie aan alle kanten bakken. Een gesnipperde ui, de fijngesneden soepgroente en het platgeslagen teentje knoflook kort meebakken totdat de ui glazig geworden is. Dan de boter toevoegen en de tomatenpuree erdoor roeren. Blussen met de vleesbouillon. Laurierblad, salie en wijn toevoegen; dit alles met de deksel op de pan 2.5 uur zachtjes laten stoven. In 1 eetlepel olie de dobbelsteentjes spek, de gesnipperde ui en de gesneden champignons bakken. De zure room hierdoor roeren. Het vlees uit de bouillon nemen en wegzetten. De bouillon zeven en bij het champignonsmengsel doen. Het vlees weer in de saus leggen en alles nog maar kort verhitten, maar niet meer laten koken. De tomaten in kokend water onderdompelen en het velletje verwijderen. Doormidden snijden en het zaad verwijderen. De tomaten in kleine stukjes snijden en vlak voor het serveren toevoegen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5626 KiloJoules 1340 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 72 gram 6 gram |