culinaire zaken .nl |
Bobotie (Kruidige ovenschotel) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 01:25 | |
Indelingen | Combi-magnetron Oven | Ovenschotel Bewerkelijk | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 50 25 3 3 2 2 2 1 1 1 1 1 1 0.50 |
gram deciliter gram gram stuks eetlepel theelepel stuks stuks sneetje stuks eetlepel eetlepel eetlepel stuks theelepel |
gehakt (runder-) melk rozijn amandel laurier (blad) olie kerrie (poeder) tomaat ei (kip) brood (volkoren) ui suiker (basterd-,l.bruin) mangochutney azijn (wijn-) bouillon (tablet) kurkuma (poeder) | ||
Voor- berei- ding |
Pel de ui en snijd deze fijn Pel de tomaten en snijd deze in stukjes Klop de eieren los Week het sneetje brood in wat melk Verwarm de oven voor op 180 graden | |||
Berei- ding |
Verhit in een grote koekepan de olie en bak hierin de ui in circa 7 minuten goudgeel. Voeg hierbij het gehakt en maak het vlees met een vork los tot het rul en lichtbruin gebakken is. Meng door de azijn de kerriepoeder en de kurkuma en voeg dit kruidenmengsel bij het gehakt. Voeg de bouillon, tomaten en wat zout toe en laat het vleesmengsel zonder het deksel 15 minuten zachtjes bakken. Haal het brood uit de melk en laat dit even uitlekken. Snij het brood in kleine stukjes en roer deze, samen met de amandelen, rozijnen, suiker en chutney door het vlees. Breng het vleesmengsel over in een ingevette ovenschaal en bak het 30 minuten in de oven. Klop de eieren met de melk en wat zout los en giet dit over de vleeschotel. Schik hier bovenop de laurierbladeren. Zet de schotel nog 30 minuten in de oven terug tot het eimengsel gestold is. Eventueel garneren met een plakje citroen. Suggestie: Geef hierbij droge rijst en een gemengde salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3017 KiloJoules 718 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 29 gram 32 gram 3 gram |