culinaire
zaken
.nl
Bobotie
(Kruidige ovenschotel)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
50
25
3
3
2
2
2
1
1
1
1
1
1
0.50
gram
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
sneetje
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
gehakt (runder-)
melk ingrediënt info
rozijn ingrediënt info
amandel ingrediënt info
laurier (blad)
olie ingrediënt info
kerrie (poeder)
tomaat ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
brood (volkoren)
ui ingrediënt info
suiker (basterd-,l.bruin)ingrediënt info
mangochutney ingrediënt info
azijn (wijn-) ingrediënt info
bouillon (tablet)
kurkuma (poeder)
Voor-
berei-
ding
Pel de ui en snijd deze fijn
Pel de tomaten en snijd deze in stukjes
Klop de eieren los
Week het sneetje brood in wat melk
Verwarm de oven voor op 180 graden
Berei-
ding
Verhit in een grote koekepan de olie en bak hierin de ui in circa 7 minuten goudgeel.
Voeg hierbij het gehakt en maak het vlees met een vork los tot het rul en lichtbruin gebakken is.
Meng door de azijn de kerriepoeder en de kurkuma en voeg dit kruidenmengsel bij het gehakt. Voeg de bouillon, tomaten en wat zout toe en laat het vleesmengsel zonder het deksel 15 minuten zachtjes bakken.
Haal het brood uit de melk en laat dit even uitlekken. Snij het brood in kleine stukjes en roer deze, samen met de amandelen, rozijnen, suiker en chutney door het vlees. Breng het vleesmengsel over in een ingevette ovenschaal en bak het 30 minuten in de oven.
Klop de eieren met de melk en wat zout los en giet dit over de vleeschotel. Schik hier bovenop de laurierbladeren.
Zet de schotel nog 30 minuten in de oven terug tot het eimengsel gestold is.
Eventueel garneren met een plakje citroen.

Suggestie: Geef hierbij droge rijst en een gemengde salade.
Voedings-
waarde
Energie3017 KiloJoules
718 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
29 gram
32 gram
3 gram