culinaire
zaken
.nl
Zeeduivel met mayonaise met rijstsalade
(Rape con mahonesa y ensalade de arroz)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
500
400
1
5
4
2
2
2
1
1
1
1
1
gram
gram
gram
deciliter
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
teentje
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
zeeduivelfilet ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
rijst (langkorrelig) ingrediënt info
mayonaise ingrediënt info
suiker
olie (olijf-) ingrediënt info
sap (sinaasappel-)
wijn (wit,droog)
azijn (wijn-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
mosterd (dyon-)
paprika (groen) ingrediënt info
ketchup (tomaten-)
creme fraiche ingrediënt info
Berei-
ding
Leg de visfilets naast elkaar in een magnetronschaal, besprenkel met de wijn en strooi er wat zout en peper over. Dek de schaal af en zet hem circa 5 minuten in de magnetron op 100% (650 watt). Zet de vis weg en laat afkoelen.
Snij de paprika en tomaten in blokjes. Maak een vinaigrette met de rest van de salade-ingredienten. Doe de rijst in een kom en breng op smaak met wat zout en peper. Schep er de blokjes paprika en vervolgens de vinaigrette door. Schep de blokjes tomaat er pas op het laatst door, omdat de rijst anders te vochtig wordt.
Doe alle ingredienten voor de roze mayonaise in een kom en schep goed om. Snij de visfilets in 8 gelijke stukjes. Schep de rijstsalade op een schaal en schik er de stukjes vis op. Schep wat van de mayonaise op elk stukje vis en bestrooi ten slotte met wat paprikapoeder. Dien onmiddellijk op.
Voedings-
waarde
Energie4073 KiloJoules
970 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
98 gram
31 gram
3 gram