culinaire zaken .nl |
Zeeduivel met mayonaise met rijstsalade (Rape con mahonesa y ensalade de arroz) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Spanje | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 02:05 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 500 400 1 5 4 2 2 2 1 1 1 1 1 |
gram gram gram deciliter gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel teentje theelepel stuks eetlepel eetlepel |
zeeduivelfilet tomaat rijst (langkorrelig) mayonaise suiker olie (olijf-) sap (sinaasappel-) wijn (wit,droog) azijn (wijn-) knoflook mosterd (dyon-) paprika (groen) ketchup (tomaten-) creme fraiche | ||
Berei- ding |
Leg de visfilets naast elkaar in een magnetronschaal, besprenkel met de wijn en strooi er wat zout en peper over. Dek de schaal af en zet hem circa 5 minuten in de magnetron op 100% (650 watt). Zet de vis weg en laat afkoelen. Snij de paprika en tomaten in blokjes. Maak een vinaigrette met de rest van de salade-ingredienten. Doe de rijst in een kom en breng op smaak met wat zout en peper. Schep er de blokjes paprika en vervolgens de vinaigrette door. Schep de blokjes tomaat er pas op het laatst door, omdat de rijst anders te vochtig wordt. Doe alle ingredienten voor de roze mayonaise in een kom en schep goed om. Snij de visfilets in 8 gelijke stukjes. Schep de rijstsalade op een schaal en schik er de stukjes vis op. Schep wat van de mayonaise op elk stukje vis en bestrooi ten slotte met wat paprikapoeder. Dien onmiddellijk op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4073 KiloJoules 970 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 98 gram 31 gram 3 gram |