culinaire zaken .nl |
Macaroni Primavera | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Groente | Rijst En Pasta | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 400 150 1.25 100 100 60 25 5 5 3 3 1 1 1 0.25 - - |
gram gram gram deciliter gram gram gram gram eetlepel stuks stengel teentje stuks stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
pasta (macaroni) tomaat (gepeld,blik) champignon room (slag-) kaas boon (sperzie-,vers) pit (pijnboom-) boter (room-) olie (olijf-) wortel selderij (bleek-) knoflook paprika (rood) paprika (geel) courgette (groen) kool (bloem-) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Twee eetlepels van de olie met 1 eetlepels boter in een ruime koekepan verhitten. De teentjes knoflook uit de pers hierin fruiten. De pijnboompitten toevoegen en op halfhoog vuur goudbruin bakken. De tomaten uit blik kleinsnijden en met het vocht bij de pijnboompitten roeren. De massa op een laag vuur zachtjes laten pruttelen, zodat deze indikt. De groenten in grove stukken snijden, de champignons (klein) heel laten. Ondertussen ruim water met zout voor de macaroni aan de kook brengen. De rest van de olie en 1 eetlepel boter in een ruime braadpan verhitten en hierin eerst de bloemkool, worteltjes en sperziebonen op hoog vuur in een paar minuten al roerend goudbruin bakken. Het vuur lager draaien en na 3 minuten de bleekselderij, courgette, paprika en champignons toevoegen. De groenten in ongeveer 5 minuten verder knapperig bakken. Ondertussen de pasta 'al dente' koken. Als de tomatensaus mooi ingedikt is, de room erbij roeren en de saus afmaken met wat zout en peper. De macaroni afgieten en met wat boter omschudden. De tomatensaus door de groenten roeren en deze met de macaroni en de Parmezaanse kaas serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3960 KiloJoules 943 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 117 gram 32 gram 20 gram |