culinaire
zaken
.nl
Macaroni Primavera
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
400
150
1.25
100
100
60
25
5
5
3
3
1
1
1
0.25
-
-
gram
gram
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stengel
teentje
stuks
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
pasta (macaroni) ingrediënt info
tomaat (gepeld,blik) ingrediënt info
champignon ingrediënt info
room (slag-)
kaas
boon (sperzie-,vers)
pit (pijnboom-)
boter (room-)
olie (olijf-) ingrediënt info
wortel
selderij (bleek-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
kool (bloem-)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Twee eetlepels van de olie met 1 eetlepels boter in een ruime koekepan verhitten. De teentjes knoflook uit de pers hierin fruiten. De pijnboompitten toevoegen en op halfhoog vuur goudbruin bakken.

De tomaten uit blik kleinsnijden en met het vocht bij de pijnboompitten roeren. De massa op een laag vuur zachtjes laten pruttelen, zodat deze indikt.

De groenten in grove stukken snijden, de champignons (klein) heel laten. Ondertussen ruim water met zout voor de macaroni aan de kook brengen. De rest van de olie en 1 eetlepel boter in een ruime braadpan verhitten en hierin eerst de bloemkool, worteltjes en sperziebonen op hoog vuur in een paar minuten al roerend goudbruin bakken. Het vuur lager draaien en na 3 minuten de bleekselderij, courgette, paprika en champignons toevoegen. De groenten in ongeveer 5 minuten verder knapperig bakken.

Ondertussen de pasta 'al dente' koken. Als de tomatensaus mooi ingedikt is, de room erbij roeren en de saus afmaken met wat zout en peper. De macaroni afgieten en met wat boter omschudden. De tomatensaus door de groenten roeren en deze met de macaroni en de Parmezaanse kaas serveren.
Voedings-
waarde
Energie3960 KiloJoules
943 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
117 gram
32 gram
20 gram