culinaire
zaken
.nl
Kip in donkere saus
(Pollo en mole negro)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.25
2
150
50
50
5
30
4
3
3
3
2.50
1
1
1
1
1
0.25
1
kilogram
deciliter
gram
gram
gram
centiliter
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
centimeter
stuks
eetlepel
teentje
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
kip
bouillon (kippen-)
tomaat ingrediënt info
rozijn ingrediënt info
amandel ingrediënt info
water
chocolade (bitter)
sesamzaad ingrediënt info
peper (rood,gedroogd) ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
olie ingrediënt info
kaneel (stokje)
paprika (groen) ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
koriander (zaad)
anijs (zaad)ingrediënt info
Berei-
ding
Doe de verkruimelde rode pepers in en kom en schenk er het warme water over. Laat de peper ongeveer 40 minuten weken. Rooster het sesamzaad al omscheppend in een niet ingevette koekepan op matig vuur tot het een mooi bruine kleur heeft. Haal de zaadjes daarna uit de pan en rooster vervolgens al omscheppend, de kruidnagels, het stukje pijpkaneel, de korianderzaadjes en de anijszaadjes, ongeveer 30 seconden in de pan. Haal de kruiden uit de pan. Verhit in de pan de olie en bak hierin al omscheppend de amandelen ongeveer 2 minuten tot ze bruin zijn. Haal de amandelen met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg al roerende de rozijnen aan het hete vet toe en bak ze tot ze openbarsten. Haal de rozijnen met de schuimspaan uit de pan. Bestrooi de kipstukken met zout en bak ze rondom in het hete vet mooi bruin. Haal de kip uit de pan. Hak de rozijnen fijn. Voeg de amandelen toe en hak deze mee. Voeg de stukken ui en het teentje knoflook toe en maal alles fijn. Maal de helft van het sesamzaad en het kruidnagelmengsel tot een fijn poeder. Voeg het poeder aan het amandel-rozijnenmengsel toe. Voeg de geweekte pepertjes, het weekwater van de peper, de tomatenpuree en de stukjes paprika toe en pureer het geheel tot een smeuige massa. Verwarm de puree in een pan, voeg de stukjes chocolade toe en laat deze al roerende smelten. Voeg al roerende scheutje bij scheutje de bouillon toe en laat de saus aan de kook komen. Voeg de kip aan de saus toe, temper het vuur, doe een deksel op de pan en laat de kip ongeveer 45 minuten zachtjes in de saus stoven tot hij warm is. Leg de kip op een schaal en schenk de saus erover. Bestrooi het gerecht met de rest van de sesamzaadjes en garneer het met stukjes tomaat en peterselie.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram