culinaire zaken .nl |
Jambalaya 3 (Ovenschotel met scholfilet, kipfilet en groente) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Moeilijk Ovenschotel | Rijst En Pasta Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 300 250 250 250 2.50 200 150 1.25 80 20 12 6 2 2 1 1 0.50 0.50 - - - - |
gram gram gram gram gram deciliter gram gram deciliter gram gram stuks eetlepel stuks stuks theelepel eetlepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
venkel scholfilet prei paprika (groen) rijst melk kipfilet selderij (bleek-) room boter (room-) bloem garnaal (Chinees(gamba)) ketchup (tomaten-) kruidnagel ei (kip) tabasco olie gember (poeder) kurkuma (poeder) kaneel (poeder) peper (cayenne-) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
De oven op 220ø voorverwarmen. De vis wassen, droogdeppen. Eventueel diepvriesvis laten ontdooien. De garnalen pellen. De bleekselderij en de prei schoonmaken, in kleine stukjes snijden. De venkel goed wassen, het houtachtige kapje verwijderen. Venkel in dunne schijven snijden. De paprika's schoonmaken, en in repen snijden. | |||
Berei- ding |
5/8 van de boter in een grote koekepan verhitten en de groente er na elkaar in doen, op een hoog vuur enkele minuten stoven. Met wat zout, peper en gemberpoeder kruiden, dan met een schuimspaan uit de pan scheppen en terzijde zetten. Terwijl de groente stooft, de kipfilet in kleine blokjes snijden, dan op een hoog vuur in hetzelfde vet even aanbraden, meteen eruit nemen en bij de groenten doen. Voor de rijst water met zout aan de kook brengen met de kurkuma, kaneel, kruidnagels en cayennepeper. De rijst 8 minuten koken, afgieten en door de groente scheppen. Een grote souffleevorm invetten met olie, een laag rijst-groentemengsel erin doen, daarover de scholfilets verdelen. Met zout, peper, ketchup en tabasco kruiden, bedekken met de rest van de rijst-groentemassa. Dan de garnalen erover verdelen. Voor de saus de overige boter in een steelpan laten smelten en de bloem daarin licht fruiten. Blussen met de melk. De saus krachtig doorroeren met een garde, laten opkoken tot het gebonden is, dan van het vuur nemen en langzaam room en eieren erdoor roeren. De saus pikant kruiden met zout en peper, over de soufflee gieten. Onder in de oven circa 10 minuten bakken, dan de warmte reduceren, nog 10-20 minuten bakken tot de bovenkant mooi bruin en het vocht gestold is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3546 KiloJoules 844 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 88 gram 57 gram 4 gram |