culinaire
zaken
.nl
Jambalaya 3
(Ovenschotel met scholfilet, kipfilet en groente)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
300
250
250
250
2.50
200
150
1.25
80
20
12
6
2
2
1
1
0.50
0.50
-
-
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
deciliter
gram
gram
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
venkel
scholfilet
prei
paprika (groen) ingrediënt info
rijst ingrediënt info
melk ingrediënt info
kipfilet
selderij (bleek-)ingrediënt info
room
boter (room-)
bloem ingrediënt info
garnaal (Chinees(gamba))
ketchup (tomaten-)
kruidnagel ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
tabasco
olie ingrediënt info
gember (poeder) ingrediënt info
kurkuma (poeder)
kaneel (poeder)
peper (cayenne-) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
De oven op 220ø voorverwarmen. De vis wassen, droogdeppen. Eventueel diepvriesvis laten ontdooien. De garnalen pellen. De bleekselderij en de prei schoonmaken, in kleine stukjes snijden. De venkel goed wassen, het houtachtige kapje verwijderen. Venkel in dunne schijven snijden. De paprika's schoonmaken, en in repen snijden.
Berei-
ding
5/8 van de boter in een grote koekepan verhitten en de groente er na elkaar in doen, op een hoog vuur enkele minuten stoven. Met wat zout, peper en gemberpoeder kruiden, dan met een schuimspaan uit de pan scheppen en terzijde zetten.

Terwijl de groente stooft, de kipfilet in kleine blokjes snijden, dan op een hoog vuur in hetzelfde vet even aanbraden, meteen eruit nemen en bij de groenten doen.

Voor de rijst water met zout aan de kook brengen met de kurkuma, kaneel, kruidnagels en cayennepeper. De rijst 8 minuten koken, afgieten en door de groente scheppen.

Een grote souffleevorm invetten met olie, een laag rijst-groentemengsel erin doen, daarover de scholfilets verdelen.

Met zout, peper, ketchup en tabasco kruiden, bedekken met de rest van de rijst-groentemassa. Dan de garnalen erover verdelen.

Voor de saus de overige boter in een steelpan laten smelten en de bloem daarin licht fruiten. Blussen met de melk. De saus krachtig doorroeren met een garde, laten opkoken tot het gebonden is, dan van het vuur nemen en langzaam room en eieren erdoor roeren.

De saus pikant kruiden met zout en peper, over de soufflee gieten.
Onder in de oven circa 10 minuten bakken, dan de warmte reduceren, nog 10-20 minuten bakken tot de bovenkant mooi bruin en het vocht gestold is.

Voedings-
waarde
Energie3546 KiloJoules
844 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
88 gram
57 gram
4 gram