culinaire
zaken
.nl
Groen, wit, rode groenteschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
5
2
2
2
1
1
1
1
1
1
1
1
1
0.30
-
-
-
deciliter
centiliter
eetlepel
theelepel
theelepel
stuks
stuks
stuks
stuks
eetlepel
teentje
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
sap (tomaten-)
wijn (wit)
olie (olijf-) ingrediënt info
aromat (poeder)
oregano ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
azijn (wijn-) ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
suiker
peper ingrediënt info
zout
zout
Berei-
ding
Was de aubergine en snij de steel eraf, snij de vrucht in blokjes en bestrooi met een eetlepel zout. Laat dit 15 minuten intrekken. Daarna onder de koude kraan afspoelen en uit laten lekken. Snipper de ui. Halveer de paprika's en verwijder de steel, zaad en zaadlijsten. Was de paprika's en snij ze in reepjes. Was de courgette en snij de steel eraf. Daarna de courgette in dunne plakken snijden en hak de knoflook fijn. De ingredienten met de olijfolie in een magnetronschaal leggen en de witte wijn, de wijnazijn, zout, peper, suiker, Gehakte basilicum en gehakte oregano toevoegen. Breng het geheel goed op smaak. Vervolgens de groenten in een gesloten magnetronschaal 15 minuten op 750 Watt verhitten. Daarna de tomatenpuree met heet tomatensap mengen en aan de groenten toevoegen. Tenslotte met aromat op smaak brengen en het geheel nog 1 minuut op 750 Watt verhitten. Dien warm op.
Voedings-
waarde
Energie635 KiloJoules
151 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
4 gram
8 gram