culinaire zaken .nl |
Groen, wit, rode groenteschotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:16 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 5 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 0.30 - - - |
deciliter centiliter eetlepel theelepel theelepel stuks stuks stuks stuks eetlepel teentje eetlepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
sap (tomaten-) wijn (wit) olie (olijf-) aromat (poeder) oregano courgette (groen) aubergine ui paprika (rood) puree (tomaten-) knoflook azijn (wijn-) basilicum (vers) paprika (groen) suiker peper zout zout | ||
Berei- ding |
Was de aubergine en snij de steel eraf, snij de vrucht in blokjes en bestrooi met een eetlepel zout. Laat dit 15 minuten intrekken. Daarna onder de koude kraan afspoelen en uit laten lekken. Snipper de ui. Halveer de paprika's en verwijder de steel, zaad en zaadlijsten. Was de paprika's en snij ze in reepjes. Was de courgette en snij de steel eraf. Daarna de courgette in dunne plakken snijden en hak de knoflook fijn. De ingredienten met de olijfolie in een magnetronschaal leggen en de witte wijn, de wijnazijn, zout, peper, suiker, Gehakte basilicum en gehakte oregano toevoegen. Breng het geheel goed op smaak. Vervolgens de groenten in een gesloten magnetronschaal 15 minuten op 750 Watt verhitten. Daarna de tomatenpuree met heet tomatensap mengen en aan de groenten toevoegen. Tenslotte met aromat op smaak brengen en het geheel nog 1 minuut op 750 Watt verhitten. Dien warm op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 635 KiloJoules 151 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 4 gram 8 gram |