culinaire
zaken
.nl
Canneloni met paddestoelen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
400
250
250
50
50
50
12
12
12
4
1
-
-
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
gram
plakje
stuks
plakje
eetlepel
teentje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
kaas (ricotta)ingrediënt info
champignon ingrediënt info
paddestoel (shii-take) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
boter (room-)
kaas (parmezaans)
kaas (gruyere)
pasta (lasagne,wit) ingrediënt info
ham (rauw)
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de champignons en shii-take fijn. Verhit 3 eetlepels olie in een koekepan en bak de paddestoelen tot het vocht verdampt is. Pers het teentje knoflook erboven uit.
Smelt intussen in een andere pan de boter. Roer de bloem erdoor en voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren tot de saus glad gebonden is. Laat da saus circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
Kook de lasagnevellen in ruim kokend water met zout en 1 eetlepel olie in circa 5 minuten beetgaar. Laat ze op de rand van een vergiet uitlekken.
Laat de paddestoelen iets afkoelen en meng dan de ricotta en 25 gram Parmezaanse kaas erdoor. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper.
Spreid de lasagnevellen uit. Leg op elk lasagnevel een plakje ham en een plakje kaas. Verdeel hierover het paddestoelenmengsel en rol de lasagnevellen op.
Schep een kwart van de bechamelsaus in een rechthoekige ovenschaal. Leg de cannelonirolletjes erin. Schep de rest van de saus erover. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover. Bak de canneloni in de oven in circa 30-40 minuten gaar en goudbruin.
Voedings-
waarde
Energie3929 KiloJoules
935 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
127 gram
41 gram
11 gram