culinaire zaken .nl |
Mozzarella met tomaten en champignons | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3.40 1.80 750 5 500 450 6 2 1 0.50 |
liter liter gram deciliter gram gram teentje stuks takje bosje |
olie azijn (wijn-,wit) champignon bouillon (kippen-) tomaat (kers-) kaas (mozzarella) knoflook peper (Chili-,rood) rozemarijn (vers) tijm (vers) | ||
Berei- ding |
Maak de champignons met een borstelje schoon. Pel de teentjes knoflook en snij ze in plakjes. Breng de bouillon samen met de azijn aan de kook. Voeg er knoflook, rozemarijnnaalden, de gewassen takjes tijm en de chilipepertjes aan toe. Laat 5 minuten doorkoken. Doe er de champignons bij en laat ze in 3 a 5 minuten gaar worden. Giet alles door een zeef en vang het vocht op. Meet 0.25 liter van het vocht af en vermeng het met de loie. Doe de champignons met kruiden en knoflook, tomaten en uitgelekte mozzarella balletjes in een grote weckpot of een glazen bokaal (met heet water spoelen!). Giet er het oliemengsel overheen en laat afgedekt 2 a 3 dagen op een koele plaats trekken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 12431 KiloJoules 2960 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 16 gram 3 gram |