culinaire
zaken
.nl
Mozzarella met tomaten en champignons
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3.40
1.80
750
5
500
450
6
2
1
0.50
liter
liter
gram
deciliter
gram
gram
teentje
stuks
takje
bosje
olie ingrediënt info
azijn (wijn-,wit) ingrediënt info
champignon ingrediënt info
bouillon (kippen-)
tomaat (kers-) ingrediënt info
kaas (mozzarella)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper (Chili-,rood) ingrediënt info
rozemarijn (vers) ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
Berei-
ding
Maak de champignons met een borstelje schoon.
Pel de teentjes knoflook en snij ze in plakjes.
Breng de bouillon samen met de azijn aan de kook.
Voeg er knoflook, rozemarijnnaalden, de gewassen takjes tijm en de chilipepertjes aan toe.
Laat 5 minuten doorkoken. Doe er de champignons bij en laat ze in 3 a 5 minuten gaar worden.
Giet alles door een zeef en vang het vocht op.
Meet 0.25 liter van het vocht af en vermeng het met de loie.
Doe de champignons met kruiden en knoflook, tomaten en uitgelekte mozzarella balletjes in een grote weckpot of een glazen bokaal (met heet water spoelen!).
Giet er het oliemengsel overheen en laat afgedekt 2 a 3 dagen op een koele plaats trekken.
Voedings-
waarde
Energie12431 KiloJoules
2960 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
16 gram
3 gram