culinaire zaken .nl |
Zalmrolletjes (gevuld) met radijs | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 03:30 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Feestelijk Bewerkelijk | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 75 15 15 4 3 3 2 1 1 1 - - - - |
deciliter gram gram gram stuks eetlepel blaadje eetlepel bosje stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak theelepel |
room (garde-) kaas (roquefort) boter (room-) bloem zalm (gerookt,plak) Vermouth (droog) gelatine olie (olijf-) radijs ei (kip) bieslook (vers) zout peper honing sap (citroen-) | ||
Voor- berei- ding |
De worteltjes en de steeltjes van de radijsjes snijden. De radijsjes wassen en in reepjes snijden. De ingredienten voor de dressing door elkaar roeren en de reepjes radijs hierin 20 minuten marineren. Voor de zalmrolletjes de boter in een glazen litermaat (onafgedekt) in 30-45 seconden op 100% smelten. De bloem erdoor roeren, vervolgens de helft van de room erbij schenken en (afgedekt) in 1-2 minuten op 100% verwarmen. De gelatine in ruim koud water weken. De Roquefort verkruimelen, het ei splitsen en de dooier door de hete saus roeren. De gelatine uitknijpen, in een schaaltjes in ca. 15 seconden op 100% oplossen en door de saus roeren. Het eiwit stijf slaan en de overige garderoom tot yoghurtdikte opkloppen. Als de saus bijna is afgekoeld, maar nog niet stijf is, eerst de slagroom en daarna het eiwit erdoor spatelen. Het geheel op smaak brengen met zout en peper. Elk plakje gerookte zalm royaal met mousse bestrijken en de plakjes voorzichtig oprollen. De rolletjes 2-3 uur in de koelkast leggen om verder op te stijven. | |||
Berei- ding |
Vlak voor het serveren elk rolletje in schuine plakjes snijden, op een bordje leggen en serveren met de gemarineerde radijsjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1355 KiloJoules 323 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 8 gram 0 gram |