culinaire
zaken
.nl
Zalmrolletjes (gevuld) met radijs
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
75
15
15
4
3
3
2
1
1
1
-
-
-
-
deciliter
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
blaadje
eetlepel
bosje
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
theelepel
room (garde-)
kaas (roquefort)ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
zalm (gerookt,plak)
Vermouth (droog)
gelatine
olie (olijf-) ingrediënt info
radijs ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
honing
sap (citroen-)
Voor-
berei-
ding
De worteltjes en de steeltjes van de radijsjes snijden. De radijsjes wassen en in reepjes snijden. De ingredienten voor de dressing door elkaar roeren en de reepjes radijs hierin 20 minuten marineren. Voor de zalmrolletjes de boter in een glazen litermaat (onafgedekt) in 30-45 seconden op 100% smelten. De bloem erdoor roeren, vervolgens de helft van de room erbij schenken en (afgedekt) in 1-2 minuten op 100% verwarmen. De gelatine in ruim koud water weken. De Roquefort verkruimelen, het ei splitsen en de dooier door de hete saus roeren. De gelatine uitknijpen, in een schaaltjes in ca. 15 seconden op 100% oplossen en door de saus roeren. Het eiwit stijf slaan en de overige garderoom tot yoghurtdikte opkloppen. Als de saus bijna is afgekoeld, maar nog niet stijf is, eerst de slagroom en daarna het eiwit erdoor spatelen. Het geheel op smaak brengen met zout en peper.
Elk plakje gerookte zalm royaal met mousse bestrijken en de plakjes voorzichtig oprollen. De rolletjes 2-3 uur in de koelkast leggen om verder op te stijven.
Berei-
ding
Vlak voor het serveren elk rolletje in schuine plakjes snijden, op een bordje leggen en serveren met de gemarineerde radijsjes.
Voedings-
waarde
Energie1355 KiloJoules
323 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
8 gram
0 gram