culinaire
zaken
.nl
Stoofschotel met konijn
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
350
350
2
75
20
3
2
2
2
1
1
0.50
-
-
deciliter
gram
gram
deciliter
gram
stuks
eetlepel
kilogram
teentje
eetlepel
takje
takje
bosje
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
aardappel (krieltjes)ingrediënt info
champignon ingrediënt info
wijn (wit)
boter (room-)
ui (sjalot) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
konijnebout
knoflook ingrediënt info
bloem ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
bieslook ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Bestrooi de stukken konijn met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de olie en de helft van de boter in een grote braadpan en bak hierin de uitjes snel rondom goudgeel van kleur. Neem ze uit de pan. Doe de stukken konijn in de braadpan en bak ze bruin. Voeg uitjes, 1 teentje knoflook, peterselie, tijm, bieslook, wijn, zout en peper en zoveel bouillon dat het vlees voor de helft onderstaat toe. Sluit de pan, breng het geheel aan de kook en stoof de stukken konijn in 45 minuten tot 1.25 uur gaar. Smelt intussen de resterende boter in een koekepan en fruit hierin de knoflook. Voeg champignons, zout en peper toe en fruit het geheel gaar. Kook de krielaardappeltjes gaar en laat ze droogstomen. Bind het stoofvocht van het vlees met wat bloem, aangemaakt met water tot sausdikte en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stukken haas op een voorverwarmde schaal en schenk de saus en de champignons erover, of geef dit er afzonderlijk bij.
Voedings-
waarde
Energie2994 KiloJoules
713 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
71 gram
3 gram