culinaire zaken .nl |
Stoofschotel met konijn | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Stoofschotel | Wild / Gevogelte | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 350 350 2 75 20 3 2 2 2 1 1 0.50 - - |
deciliter gram gram deciliter gram stuks eetlepel kilogram teentje eetlepel takje takje bosje naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) aardappel (krieltjes) champignon wijn (wit) boter (room-) ui (sjalot) olie (olijf-) konijnebout knoflook bloem peterselie (vers) tijm (vers) bieslook peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Bestrooi de stukken konijn met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de olie en de helft van de boter in een grote braadpan en bak hierin de uitjes snel rondom goudgeel van kleur. Neem ze uit de pan. Doe de stukken konijn in de braadpan en bak ze bruin. Voeg uitjes, 1 teentje knoflook, peterselie, tijm, bieslook, wijn, zout en peper en zoveel bouillon dat het vlees voor de helft onderstaat toe. Sluit de pan, breng het geheel aan de kook en stoof de stukken konijn in 45 minuten tot 1.25 uur gaar. Smelt intussen de resterende boter in een koekepan en fruit hierin de knoflook. Voeg champignons, zout en peper toe en fruit het geheel gaar. Kook de krielaardappeltjes gaar en laat ze droogstomen. Bind het stoofvocht van het vlees met wat bloem, aangemaakt met water tot sausdikte en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stukken haas op een voorverwarmde schaal en schenk de saus en de champignons erover, of geef dit er afzonderlijk bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2994 KiloJoules 713 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 71 gram 3 gram |