culinaire zaken .nl |
Kaastaart met venkel en gerookte kip | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Oven | Hartige Taart | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 0.50 1 100 4 200 1 1 2 350 1 1.50 150 6 8 2 4 2.50 100 |
gram eetlepel theelepel gram eetlepel gram stuks teentje eetlepel gram deciliter eetlepel gram gram sprietje stuks stuks deciliter gram |
bloem rozemarijn (gedroogd) zout boter (room-) water (ijskoud) kaas (kernhem) ui knoflook boter (bak-) venkel wijn (wit,droog) pernod kipfilet (fumee) pruim (gedroogd) bieslook ei (kip) eidooier creme fraiche kaas (mozzarella) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de Mozzarella. Laat de gedroogde pruimen wellen. Zorg er voor dat de boter goed koud is. De bloem met de rozemarijn en het zout vermengen, de boter in grove stukken toevoegen en met twee messen klein snijden. Het water erbij schenken en met een koele hand verder tot een stevige, soepele deegbal kneden. In plasticfolie verpakken en een uurtje in de koelkast laten rusten. De Kernhem een kwartier in het vriesvak leggen, daarna in piepkleine blokjes snijden. | |||
Berei- ding |
De ui en de knoflook snipperen en in de hete boter goudgeel fruiten. De venkel in stukjes snijden en 3 minuten omscheppend meebakken. De wijn en de pernod toevoegen en op hoge pit, onder constant roeren, vrijwel alle vocht laten verdampen. Laten bekoelen en ondertussen de kip en de ontpitte pruneaux in reepjes snijden, de bieslook snipperen. Het deeg uitrollen tot een dunne ronde lap van circa 32 centimeter doorsnede en hiermee een royaal ingevette springvorm van 24 centimeter doorsnede mee bekleden. De eieren, eierdooiers en de creme fraiche krachtig door elkaar kloppen. Alle andere ingredienten erdoor roeren en de vulling in de vorm scheppen. De deegrand licht aandrukken, zodat deze vrijwel dezelfde hoogte krijgt als de vulling. De taart in het midden van een warme over (180 graden Celcius) in circa 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Als warme maaltijd lekker met een tomatensalade. Afgekoeld en in puntjes gesneden smaakt de taart ook heerlijk als borrelhapje, voor- of lunchgerecht. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5394 KiloJoules 1284 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 60 gram 48 gram 2 gram |