culinaire
zaken
.nl
Kaastaart met venkel en gerookte kip
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
0.50
1
100
4
200
1
1
2
350
1
1.50
150
6
8
2
4
2.50
100
gram
eetlepel
theelepel
gram
eetlepel
gram
stuks
teentje
eetlepel
gram
deciliter
eetlepel
gram
gram
sprietje
stuks
stuks
deciliter
gram
bloem ingrediënt info
rozemarijn (gedroogd) ingrediënt info
zout
boter (room-)
water (ijskoud)
kaas (kernhem)ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
boter (bak-)
venkel
wijn (wit,droog)
pernod
kipfilet (fumee)
pruim (gedroogd)
bieslook ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
eidooier
creme fraiche ingrediënt info
kaas (mozzarella)ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de Mozzarella. Laat de gedroogde pruimen wellen. Zorg er voor dat de boter goed koud is. De bloem met de rozemarijn en het zout vermengen, de boter in grove stukken toevoegen en met twee messen klein snijden. Het water erbij schenken en met een koele hand verder tot een stevige, soepele deegbal kneden. In plasticfolie verpakken en een uurtje in de koelkast laten rusten. De Kernhem een kwartier in het vriesvak leggen, daarna in piepkleine blokjes snijden.
Berei-
ding
De ui en de knoflook snipperen en in de hete boter goudgeel fruiten. De venkel in stukjes snijden en 3 minuten omscheppend meebakken. De wijn en de pernod toevoegen en op hoge pit, onder constant roeren, vrijwel alle vocht laten verdampen. Laten bekoelen en ondertussen de kip en de ontpitte pruneaux in reepjes snijden, de bieslook snipperen. Het deeg uitrollen tot een dunne ronde lap van circa 32 centimeter doorsnede en hiermee een royaal ingevette springvorm van 24 centimeter doorsnede mee bekleden. De eieren, eierdooiers en de creme fraiche krachtig door elkaar kloppen. Alle andere ingredienten erdoor roeren en de vulling in de vorm scheppen. De deegrand licht aandrukken, zodat deze vrijwel dezelfde hoogte krijgt als de vulling. De taart in het midden van een warme over (180 graden Celcius) in circa 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
Als warme maaltijd lekker met een tomatensalade. Afgekoeld en in puntjes gesneden smaakt de taart ook heerlijk als borrelhapje, voor- of lunchgerecht.
Voedings-
waarde
Energie5394 KiloJoules
1284 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
60 gram
48 gram
2 gram