culinaire
zaken
.nl
Tagliatelle alla salsa di funghi
(lintmacaroni met champignonsaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
250
2
3.30
25
25
10
10
1
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
centiliter
gram
gram
eetlepel
gram
eetlepel
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
pasta (tagliatelle) ingrediënt info
champignon ingrediënt info
room (slag-)
wijn (wit,droog)
amandel ingrediënt info
boter (room-)
bieslook ingrediënt info
bloem ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Sjalotje fijn snijden. Olie en boter verhitten. Sjalotje in circa 2 minuten lichtbuirn bakken. Knoflook erboven uitpersen. Champignons toevoegen en in circa 5 minuten gaar bakken. Intussen lintmacaroni beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.

Bloem met wijn en slagroom tot glad papje roeren. Door champignonmengsel roeren en op hoog vuur in circa 4 minuten tot helft laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen in droge koekepan amandelen (in staafjes gesneden) of pijnboompitten lichtbruin roosteren. Lintmacaroni afgieten en overdoen in schaal. Saus erover schenken en bestrooien met amandelen. Bieslook (10 sprietjes) erboven fijnknippen. Lekker met snijbonen-witte bonen salade.
Voedings-
waarde
Energie2570 KiloJoules
612 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
65 gram
15 gram
5 gram