culinaire zaken .nl |
Tagliatelle alla salsa di funghi (lintmacaroni met champignonsaus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 250 2 3.30 25 25 10 10 1 1 1 - - |
gram gram deciliter centiliter gram gram eetlepel gram eetlepel teentje stuks naar smaak naar smaak |
pasta (tagliatelle) champignon room (slag-) wijn (wit,droog) amandel boter (room-) bieslook bloem olie (olijf-) knoflook ui (sjalot) zout peper | ||
Berei- ding |
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Sjalotje fijn snijden. Olie en boter verhitten. Sjalotje in circa 2 minuten lichtbuirn bakken. Knoflook erboven uitpersen. Champignons toevoegen en in circa 5 minuten gaar bakken. Intussen lintmacaroni beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing. Bloem met wijn en slagroom tot glad papje roeren. Door champignonmengsel roeren en op hoog vuur in circa 4 minuten tot helft laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen in droge koekepan amandelen (in staafjes gesneden) of pijnboompitten lichtbruin roosteren. Lintmacaroni afgieten en overdoen in schaal. Saus erover schenken en bestrooien met amandelen. Bieslook (10 sprietjes) erboven fijnknippen. Lekker met snijbonen-witte bonen salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2570 KiloJoules 612 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 65 gram 15 gram 5 gram |