culinaire zaken .nl |
Stoofschotel met riblappen (Italiaans) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 01:45 | |
Indelingen | Goedkoop | Ovenschotel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1.50 3 2 1 1 1 1 1 1 1 1 0.50 |
gram deciliter eetlepel eetlepel stuks eetlepel theelepel stuks eetlepel stuks stuks teentje eetlepel |
runderriblap wijn (rood) olie (olijf-) puree (tomaten-) ui bloem oregano aubergine honing courgette (groen) paprika (rood) knoflook pesto | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in reepjes en de ui in ringen. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Voeg het vlees toe en braad het rondom bruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Roer de bloem erdoor en blus het geheel af met de wijn. Blijf goed roeren om klonteren te voorkomen. Voeg 1.5 deciliter water, de oregano, de pesto en de honing toe en laat alles 1.5 uur op een laag vuur stoven. Roer af en toe door en voeg wat water toe indien de saus te dik wordt. Snij ondertussen de groente in blokjes en voeg dit met de uitgeperste knoflook toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel nog 15 minuten stoven, zodat de groente gaar is. Breng op smaak met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2257 KiloJoules 537 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 20 gram 7 gram |