pesto
Pesto kan ook gebruikt worden om een stukje vlees smakelijker te maken. Smeer gewoon het stukje vlees in met de pesto.

Een lepeltje pesto door de sladressing roeren geeft een aparte smaak aan de sla. Hetzelfde gebeurt als een beetje pesto door een roomsaus wordt gemengd. Tenslotte kan pesto nog worden gebruikt om een er een boterham mee te besmeren (in plaats van boter of halvarine). Leg hierop vervolgens kaas en enkele plakjes tomaat.

Een eetlepel pesto door zelfgemaakte groente- of tomatensoep is een heerlijke smaakmaker. En uiteraard mag ik niet vergeten te vermelden dat pesto door 'al dente' gekookte pasta, samen met geraspte Parmezaanse kaas borg staat voor een verrukkelijk voorgerecht.

Verse pesto

Verse pesto is uiteraard veel smakelijker dan de pesto uit potjes. Gelukkig is het vrij eenvoudig zelf te maken:

Ingredienten

2 teentjes knoflook
30 gram pijnboompitten
30 gram verse basilicum
2 eetlepels Parmezaanse kaas
3 eetlepels olijfolie
zout
vers gemalen peper

Bereiding

Pel de knoflook en hak deze grof. Pureer de knoflook, pijnboompitten en basilicumblaadjes met de keukenmachine. Meng de kaas erdoor. Tijdens het mengen de olie in een dun straaltje toevoegen. Blijf mengen tot een smeuige dikke saus onstaat. Breng het geheel op smaak met peper en zout.