culinaire
zaken
.nl
Paling met rozijnen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
250
1.50
50
25
2
2
2
2
1
1
1
1
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
stuks
teentje
eetlepel
stuks
stuks
stuks
eetlepel
takje
takje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
paling
champignon ingrediënt info
wijn (rood)
rozijn ingrediënt info
boter (room-)
laurier (blad)
knoflook ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
wortel
kruidnagel ingrediënt info
ui ingrediënt info
cognac
tijm (vers) ingrediënt info
rozemarijn (vers) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Hak de ui en de worteltjes fijn. Snij de (ontvelde en schoongemaakte) paling in moten van circa 5 centimeter. Verhit de boter met 1 eetlepel olie in een hapjespan. Fruit de ui en wortel even aan en bak de paling in circa 10 minuten rondom bruin. Schep de paling op een bord. Strooi de bloem in de pan en voeg al roerend de wijn, cognac en 0.5 deciliter water toe. Blijf roeren tot een gladde saus. Voeg de kruiden toe en laat de saus circa 15 minuten zachtjes sudderen. Week de rozijnen in heet water. Snij de champignons in plakjes en bak ze in een eetlepel olijfolie bruin. Verwijder de kruiden uit de saus. Schep de paling, uitgelekte rozijnen en champignons door de saus en laat het geheel nog circa 5 minuten sudderen.
Voedings-
waarde
Energie1905 KiloJoules
454 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
32 gram
3 gram