culinaire zaken .nl |
Paling met rozijnen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 250 1.50 50 25 2 2 2 2 1 1 1 1 1 1 - - |
gram gram deciliter gram gram stuks teentje eetlepel stuks stuks stuks eetlepel takje takje eetlepel naar smaak naar smaak |
paling champignon wijn (rood) rozijn boter (room-) laurier (blad) knoflook olie (olijf-) wortel kruidnagel ui cognac tijm (vers) rozemarijn (vers) bloem peper zout | ||
Berei- ding |
Hak de ui en de worteltjes fijn. Snij de (ontvelde en schoongemaakte) paling in moten van circa 5 centimeter. Verhit de boter met 1 eetlepel olie in een hapjespan. Fruit de ui en wortel even aan en bak de paling in circa 10 minuten rondom bruin. Schep de paling op een bord. Strooi de bloem in de pan en voeg al roerend de wijn, cognac en 0.5 deciliter water toe. Blijf roeren tot een gladde saus. Voeg de kruiden toe en laat de saus circa 15 minuten zachtjes sudderen. Week de rozijnen in heet water. Snij de champignons in plakjes en bak ze in een eetlepel olijfolie bruin. Verwijder de kruiden uit de saus. Schep de paling, uitgelekte rozijnen en champignons door de saus en laat het geheel nog circa 5 minuten sudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1905 KiloJoules 454 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 32 gram 3 gram |