culinaire
zaken
.nl
Lasagne Bolognese
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
400
2
1
100
100
70
50
40
40
2.50
2
2
1
1
0.50
-
-
-
deciliter
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
gram
theelepel
eetlepel
stuks
stuks
stengel
pak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
gehakt (runder-)
bouillon
wijn (rood)
kippenleveringrediënt info
kaas (parmezaans)
puree (tomaten-)ingrediënt info
spek (ontbijt-)
bloem ingrediënt info
boter (room-)
kruiden (keuken-,italiaan
olie (olijf-) ingrediënt info
wortel
ui ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
pasta (lasagne,wit) ingrediënt info
zout
nootmuskaatingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Hak de ui, wortel en bleekselderij heel fijn. Snij ook het spek en de levertjes fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de groenten en het spek even aan. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul. Bak de levertjes circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, wijn, bouillon en kruiden toe. Laat de Bolognesesaus circa 30 minuten zachtjes sudderen.
Smelt de boter in een pan. Roer de bloem erdoor. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren tot het een glad gebonden saus is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Vet een rechthoekige ovenschaal in. Schep wat Bolognesesaus op de bodem. Leg hierop een laag lasagnevellen. Schep hierop een laag Bolognesesaus en een laag bechamelsaus en strooi er wat Parmezaanse kaas over. Dek af met een laag lasagnevellen. Herhaal deze volgorde nog 1 keer.
Roer de rest van de Parmezaanse kaas door de rest van de bechamelsaus. Verdun de saus eventueel met een scheutje melk. Strijk deze saus over de laatste lasagnelaag uit.
Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie. Bak de lasagne in een op 200 graden Celcius voorverwarmde oven in circa 45 minuten gaar. Verwijder de laatste 10 minuten de deksel of het folie en laat de bovenkant kleuren.
Voedings-
waarde
Energie2444 KiloJoules
582 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
29 gram
4 gram