culinaire zaken .nl |
Konijn met rozijnen en pijnboompitten | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Makkelijk | Wild / Gevogelte | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 100 75 4 4 4 2 1 1 1 1 - - |
deciliter gram gram eetlepel stuks stuks eetlepel eetlepel eetlepel takje eetlepel naar smaak naar smaak |
fond (wild) rozijn pit (pijnboom-) olie (olijf-,extra vierge laurier (blad) konijnebout azijn (wijn-) bloem tijm (vers) rozemarijn (vers) suiker zout peper | ||
Berei- ding |
Week de rozijnen circa 10 minuten in warm water. Roer in een diep bord de bloem en suiker door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Wentel de konijnebouten erdoor. Verhit de olie in een braadpan en bak de bouten rondom bruin. Laat de rozijnen in een zeef uitlekken. Voeg de azijn, kruiden, rozijnen en wildfond aan de konijnebouten toe. Stoof de konijnebouten op zacht vuur in circa 40 minuten gaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan goudbruin. Strooi de pitten over de konijnebouten. Lekker met tagliatelle en gesmoorde venkel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 931 KiloJoules 222 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 29 gram 3 gram 1 gram |