culinaire
zaken
.nl
Konijn met rozijnen en pijnboompitten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
100
75
4
4
4
2
1
1
1
1
-
-
deciliter
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
takje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
fond (wild)
rozijn ingrediënt info
pit (pijnboom-)
olie (olijf-,extra vierge ingrediënt info
laurier (blad)
konijnebout
azijn (wijn-) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
rozemarijn (vers) ingrediënt info
suiker
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Week de rozijnen circa 10 minuten in warm water. Roer in een diep bord de bloem en suiker door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Wentel de konijnebouten erdoor. Verhit de olie in een braadpan en bak de bouten rondom bruin. Laat de rozijnen in een zeef uitlekken. Voeg de azijn, kruiden, rozijnen en wildfond aan de konijnebouten toe. Stoof de konijnebouten op zacht vuur in circa 40 minuten gaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan goudbruin. Strooi de pitten over de konijnebouten. Lekker met tagliatelle en gesmoorde venkel.
Voedings-
waarde
Energie931 KiloJoules
222 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
29 gram
3 gram
1 gram