culinaire zaken .nl |
Konijn in roomsaus (Lapin a la Bressane) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Wild / Gevogelte | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.30 200 2 1 35 6 3 2 1 1 - - - |
kilogram gram deciliter deciliter gram gram eetlepel stuks stuks teentje naar smaak naar smaak naar smaak |
konijn spek (rook-,doorregen) wijn (wit,droog) room (slag-) boter (room-) bloem azijn (wijn-) eidooier ui knoflook nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
Verdeel het konijn in vieren. Snij het spek in blokjes. Pel en snipper de ui. Schil het teentje knoflook. Verhit de boter in een flinke braadpan en bak de stukken konijn aan alle kanten bruin. Voeg de stukjes spek toe en bak ze mee tot ze wat kleur krijgen. Strooi de bloem erop en giet dan al roerende de wijn en de wijnazijn erbij. Voeg de ui toe, pers de knoflook erboven uit en breng alles op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Leg het deksel op de pan en laat alles 50 minuten zachtjes stoven. Schep de stukken konijn uit de pan op een warme schaal. Roer de slagroom door de eidooiers en bindt de saus met het dooiermengsel. Giet de saus over het konijn. Lekker met brood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4199 KiloJoules 1000 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 78 gram 1 gram |