culinaire
zaken
.nl
Konijn in roomsaus
(Lapin a la Bressane)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.30
200
2
1
35
6
3
2
1
1
-
-
-
kilogram
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
konijn
spek (rook-,doorregen)
wijn (wit,droog)
room (slag-)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
azijn (wijn-) ingrediënt info
eidooier
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Verdeel het konijn in vieren. Snij het spek in blokjes. Pel en snipper de ui. Schil het teentje knoflook. Verhit de boter in een flinke braadpan en bak de stukken konijn aan alle kanten bruin. Voeg de stukjes spek toe en bak ze mee tot ze wat kleur krijgen. Strooi de bloem erop en giet dan al roerende de wijn en de wijnazijn erbij. Voeg de ui toe, pers de knoflook erboven uit en breng alles op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Leg het deksel op de pan en laat alles 50 minuten zachtjes stoven. Schep de stukken konijn uit de pan op een warme schaal. Roer de slagroom door de eidooiers en bindt de saus met het dooiermengsel. Giet de saus over het konijn. Lekker met brood.
Voedings-
waarde
Energie4199 KiloJoules
1000 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
78 gram
1 gram