culinaire zaken .nl |
Chili con carne 4 (uit de oven) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Chili | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 400 400 400 1.50 60 20 3 3 2 2 1 1 1 1 1 1 - |
kilogram gram gram gram deciliter gram gram eetlepel teentje stuks eetlepel zakje stuks stuks stuks takje stuks naar smaak |
aardappel boon (Chili-,blik) runderbaklap tomaat (blik) melk (halfvol) kaas (belegen) boter (bak-) olie (olijf-) knoflook ui puree (tomaten-) kruidenmix (Chili-) paprika (groen) ei (kip) laurier (blad) tijm (vers) paprika (rood) nootmuskaat | ||
Voor- berei- ding |
Schil de aardappelen. Snipper de ui. Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
De aardappels gaar koken en er met de melk, zout, peper en nootmuskaat naar smaak, het ei en de kaas een stevige puree van stampen. De baklapjes in reepjes snijden en in de verhitte olie met margarine bruin bakken. De gesnipperde uien en knoflook uit de pers meebakken op een laag vuurtje. De inhoud van het zakje kruiden toevoegen, kort meebakken en met de tomaatstukjes en tomatenpuree, laurierblad, tijm en rode kidneybonen (chilibonen) omroeren. De in stukjes gesneden paprika's toevoegen en het geheel tegen de kook aanbrengen. De massa in een ingevette ovenschaal scheppen en gelijkmatig afdekken met de aardappelpuree. Met een vork mooie streepjes over de puree trekken en in een vrij hete oven, 200 graden Celcius, in 40 minuten bruin laten kleuren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2832 KiloJoules 674 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 72 gram 41 gram 36 gram |