culinaire
zaken
.nl
Asperges (groene) met paddestoelen en garnalen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
100
100
100
16
8
6
2
2
1
1
gram
gram
gram
gram
stuks
sprietje
eetlepel
takje
eetlepel
stuks
eetlepel
sla (gemengd) ingrediënt info
champignon ingrediënt info
oesterzwam ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
asperge (groen) ingrediënt info
bieslook ingrediënt info
olie (arachide-) ingrediënt info
kervel (vers)
azijn (frambozen-) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
wijn (wit)
Berei-
ding
Was en schil de groene asperges. Blancheer ze 4 minuten in kokend water en dompel ze even in ijskoud water en laat ze uitlekken. Borstel de champignons en de oesterzwammen goed schoon (spoel ze evntueel na met koud water en dep ze droog met keukenpapier). Halveer de champignons. Verwijder de stelen van de oesterzwammen door deze wigvormig weg te snijden (voor de soep ???) en halveer de grote exemplaren. Pocheer (in water dat net tegen de kook aan is) de champignons en de oesterzwammen in circa 2 minuten. Laat de paddestoelen goed uitlekken. Maak de slasoorten schoon. Slinger de sla droog in een machientje. Bekleed 4 bordjes met de blaadjes sla. Verdeel de paddestoelen over de bordjes, evenals de asperges en de garnalen.
Maak de dressing als volgt: meng de frambozenazijn (mag ook andere zijn), witte wijn en olie, voeg het fijngeprakte ei en de klein geknipte tuinkruiden toe. Maak de dressing af met peper en zout.
Sprenkel de dressing over de salade en serveer de overgebleven dressing er apart bij. Heerlijk met lichtgeroosterd brood.
Voedings-
waarde
Energie1116 KiloJoules
266 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
14 gram
6 gram