culinaire zaken .nl |
Asperges (groene) met paddestoelen en garnalen | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Groente | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 100 100 16 8 6 2 2 1 1 |
gram gram gram gram stuks sprietje eetlepel takje eetlepel stuks eetlepel |
sla (gemengd) champignon oesterzwam garnaal (Hollands,gepeld) asperge (groen) bieslook olie (arachide-) kervel (vers) azijn (frambozen-) ei (kip) wijn (wit) | ||
Berei- ding |
Was en schil de groene asperges. Blancheer ze 4 minuten in kokend water en dompel ze even in ijskoud water en laat ze uitlekken. Borstel de champignons en de oesterzwammen goed schoon (spoel ze evntueel na met koud water en dep ze droog met keukenpapier). Halveer de champignons. Verwijder de stelen van de oesterzwammen door deze wigvormig weg te snijden (voor de soep ???) en halveer de grote exemplaren. Pocheer (in water dat net tegen de kook aan is) de champignons en de oesterzwammen in circa 2 minuten. Laat de paddestoelen goed uitlekken. Maak de slasoorten schoon. Slinger de sla droog in een machientje. Bekleed 4 bordjes met de blaadjes sla. Verdeel de paddestoelen over de bordjes, evenals de asperges en de garnalen. Maak de dressing als volgt: meng de frambozenazijn (mag ook andere zijn), witte wijn en olie, voeg het fijngeprakte ei en de klein geknipte tuinkruiden toe. Maak de dressing af met peper en zout. Sprenkel de dressing over de salade en serveer de overgebleven dressing er apart bij. Heerlijk met lichtgeroosterd brood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1116 KiloJoules 266 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 14 gram 6 gram |