culinaire
zaken
.nl
Radicchio met courgettesalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
50
2
2
1
1
1
1
1
1
1
1
-
-
-
gram
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
sla (radicchio,rood) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
sap (citroen-)
knoflook ingrediënt info
prei
rozemarijn ingrediënt info
anijs (zaad)ingrediënt info
tijm ingrediënt info
azijn (blank) ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
suiker
mosterd
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Maak de courgette en de prei schoon. Snij de groenten in de lengte in 8 centimeter en deze dwars in 3 centimeter stukken.
Verhit de helft van de olie in een pan. Pel de knoflook en snij in plakjes. Roerbak de groenten met de knoflook gedurende 5 minuten op een zacht vuurtje. Voeg citroensap, tijm, rozemarijn of anijs toe en breng op smaak met zout en peper. Laat nog 2-3 minuten stoven. Neem de pan van het vuur en laat de groenten afkoelen.
Was de radicchio, laat uitlekken en pluk de blaadjes uit elkaar.
Maak een marinade van de (vruchten)azijn, de rest van de olijfolie, mosterd, peper, zout en een snuifje suiker.
Schik de radicchio op een bord en overgiet met de marinade. Verdeel de afgekoelde groenten erbovenop.
Voedings-
waarde
Energie2072 KiloJoules
493 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
59 gram
10 gram
10 gram