culinaire zaken .nl |
Radicchio met courgettesalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Groente | Salade | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 - - - |
gram eetlepel eetlepel teentje stuks theelepel theelepel theelepel eetlepel stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
sla (radicchio,rood) olie (olijf-) sap (citroen-) knoflook prei rozemarijn anijs (zaad) tijm azijn (blank) courgette (groen) suiker mosterd zout peper | ||
Berei- ding |
Maak de courgette en de prei schoon. Snij de groenten in de lengte in 8 centimeter en deze dwars in 3 centimeter stukken. Verhit de helft van de olie in een pan. Pel de knoflook en snij in plakjes. Roerbak de groenten met de knoflook gedurende 5 minuten op een zacht vuurtje. Voeg citroensap, tijm, rozemarijn of anijs toe en breng op smaak met zout en peper. Laat nog 2-3 minuten stoven. Neem de pan van het vuur en laat de groenten afkoelen. Was de radicchio, laat uitlekken en pluk de blaadjes uit elkaar. Maak een marinade van de (vruchten)azijn, de rest van de olijfolie, mosterd, peper, zout en een snuifje suiker. Schik de radicchio op een bord en overgiet met de marinade. Verdeel de afgekoelde groenten erbovenop. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2072 KiloJoules 493 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 59 gram 10 gram 10 gram |