culinaire zaken .nl |
Sop Tomat Tjina (Chinese tomatensoep) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 50 50 5 3 2 2 1 0.50 0.50 0.50 0.25 - |
liter deciliter gram gram mililiter eetlepel eetlepel eetlepel stuks theelepel theelepel theelepel eetlepel naar smaak |
bouillon melk varkenshamlap bloem sherry puree (tomaten-) suiker room (koffie-) ham (plak) ve-tsin djahe knoflook (poeder) azijn (wijn-) zout | ||
Berei- ding |
De plak ham in stukjes snijden (2 eetlepels) en het vlees in stukjes snijden (2 eetlepels). Van de sherry gebruiken we maar 2 druppels. Koffieroom wordt 0.5 deciliter gebruikt. Breng de bouillon aan de kook. Maak een mengsel van bloem, melk, tomatenpuree, azijn, knoflookpoeder, djahe en suiker en voeg dit al roerend aan de bouillon toe. Laat dit nu 5 minuten zachtjes doorkoken. Doe het vlees (ham en stukjes gaar kippen- of varkensvlees) erbij en laat het geheel nog eventjes doorkoken alvorens het van het vuur te nemen. Daarna voegt men koffiemelk, sherry, zout en ve-tsin toe. Serveer deze soep in kommen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 951 KiloJoules 226 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 15 gram 1 gram |