culinaire
zaken
.nl
Sop Tomat Tjina
(Chinese tomatensoep)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1
50
50
5
3
2
2
1
0.50
0.50
0.50
0.25
-
liter
deciliter
gram
gram
mililiter
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
bouillon
melk ingrediënt info
varkenshamlap
bloem ingrediënt info
sherry
puree (tomaten-)ingrediënt info
suiker
room (koffie-)
ham (plak)
ve-tsin
djahe
knoflook (poeder) ingrediënt info
azijn (wijn-) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De plak ham in stukjes snijden (2 eetlepels) en het vlees in stukjes snijden (2 eetlepels). Van de sherry gebruiken we maar 2 druppels. Koffieroom wordt 0.5 deciliter gebruikt.

Breng de bouillon aan de kook. Maak een mengsel van bloem, melk, tomatenpuree, azijn, knoflookpoeder, djahe en suiker en voeg dit al roerend aan de bouillon toe. Laat dit nu 5 minuten zachtjes doorkoken. Doe het vlees (ham en stukjes gaar kippen- of varkensvlees) erbij en laat het geheel nog eventjes doorkoken alvorens het van het vuur te nemen. Daarna voegt men koffiemelk, sherry, zout en ve-tsin toe. Serveer deze soep in kommen.
Voedings-
waarde
Energie951 KiloJoules
226 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
15 gram
1 gram