culinaire zaken .nl |
Prei-aardappel-hamsalade | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 500 1.50 5 2 2 1 1 1 1 - - |
gram gram deciliter centiliter eetlepel stuks krop teentje theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
aardappel (nieuw) prei olie mayonaise azijn (dragon-) ham (plak) sla (ijsberg-) knoflook mosterd bieslook (vers) peper zout | ||
Berei- ding |
De aardappelen schoonboenen en in de schil 25 minuten koken, in water met wat zout. Even laten afkoelen en pellen. De warme aardappelen in plakjes snijden en die weer in reepjes. Een dressing kloppen van azijn, mosterd, knoflook, wat peper en de olie en de mayonaise erdoor roeren. De dressing door de warme aardappelen scheppen. De prei schoonmaken en in smalle ringen snijden, met de al wat afgekoelde aardappelen mengen en helemaal koud laten worden. De ham in fijne reepjes snijden en op het laatst, met flnk wat bieslook, door de salade mengen. Per persoon een bol ijsbergslablad wassen en de salade erin scheppen. Met verse, knapperige, witte bolletjes serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2844 KiloJoules 677 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 22 gram 8 gram |