culinaire
zaken
.nl
Prei-aardappel-hamsalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
500
1.50
5
2
2
1
1
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
centiliter
eetlepel
stuks
krop
teentje
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
aardappel (nieuw) ingrediënt info
prei
olie ingrediënt info
mayonaise ingrediënt info
azijn (dragon-) ingrediënt info
ham (plak)
sla (ijsberg-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
mosterd
bieslook (vers) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De aardappelen schoonboenen en in de schil 25 minuten koken, in water met wat zout. Even laten afkoelen en pellen. De warme aardappelen in plakjes snijden en die weer in reepjes. Een dressing kloppen van azijn, mosterd, knoflook, wat peper en de olie en de mayonaise erdoor roeren. De dressing door de warme aardappelen scheppen. De prei schoonmaken en in smalle ringen snijden, met de al wat afgekoelde aardappelen mengen en helemaal koud laten worden. De ham in fijne reepjes snijden en op het laatst, met flnk wat bieslook, door de salade mengen. Per persoon een bol ijsbergslablad wassen en de salade erin scheppen. Met verse, knapperige, witte bolletjes serveren.
Voedings-
waarde
Energie2844 KiloJoules
677 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
43 gram
22 gram
8 gram