culinaire zaken .nl |
Courgette timbaaltjes | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Magnetron | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 5 4 2 2 2 2 1 0.50 - - |
gram centiliter stuks stuks stuks theelepel stuks teentje zakje naar smaak naar smaak |
kaas (Gorgonzola) room (slag-) tomaat (kers-) ei (kip) courgette (groen) kruiden (keuken-,italiaan eidooier knoflook waterkers peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Gorgonzola in stukjes snijden. Courgette wassen en in stukjes snijden. In een glazen schaal doen en bestrooien met zout. Afdekken met plastic folie. In de magnetron op vol vermogen (600 a 700 watt) de courgettes in ongeveer 3 minuten gaar laten worden. In zeef courgettes goed laten uitlekken en zoveel mogelijk vocht eruit drukken. In keukenmachine courgettes pureren. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen: gorgonzola, eieren, eidooiers, slagroom, Italiaanse keukenkruiden en peper. Tot een egaal mengsel mengen. Vier kleine souffleschaaltjes invetten en courgettemengsel erover verdelen. Courgette-timbaaltjes een voor een in de magnetron op vol vermogen (600 a 700 watt) in ongeveer 2.5 minuut gaar laten worden. Boven de bordjes keren. Garneren met waterkers en cherrytomaatjes. Lekker met geroosterd brood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1054 KiloJoules 251 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 14 gram 2 gram |