culinaire
zaken
.nl
Chilibonen-spinaziesalade met eieren
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
200
10
4
3.50
3
3
2
1
1
-
-
gram
gram
bosje
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
teentje
theelepel
naar smaak
naar smaak
spinazie
boon (Chili-,blik)
bieslook ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
azijn (kruiden-) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
saus (mosterd-)
room (zuur)
knoflook ingrediënt info
tijm (gedroogd) ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Breng in een pan anderhalve liter water met 2 eetlepels azijn en 2 theelepels zout aan de kook. Breek 1 ei in een ingevette soeplepel en laat deze in het water zakken. laat het ei in het water glijden en pocheer het in circa 3-4 minuten tegen de kook aan tot het eiwit gestold is. Neem het ei met een schuimspaan uit de pan, leg het in een schaaltje en houd het warm. Pocheer de andere eieren op dezelfde manier.
Was intussen de spinazie. Laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken. Spoel de rode bonen onder koud stromend water af. Pers een teentje knoflook boven een kom uit. Klop er anderhalve eetlepel azijn, een halve eetlepel mosterdsaus, olijfolie, tijm en vers gemalen zwarte peper door tot een mooi sausje ontstaat. Schep de rode bonen erdoor. Verdeel de spinazie over 4 borden. Verdeel de rode bonen erover en leg de gepocheerde eieren in het midden erop. Roer zure room door de rest van de mosterdsaus en schep dit sausje over de gepocheerde eieren. Knip de bieslook erboven fijn.

MAGNETRONTIP: U kunt de eieren ook in de magnetron pocheren. Dit gaat als volgt: Breng in een schaaltje 1 deciliter water in circa 1 minuut op vol vermogen aan de kook. Breek er voorzichtig een ei boven en laat dit in het kokende water glijden. Prik met een cocktailprikker twee gaatjes in de dooier. Pocheer het ei in circa 1-2 minuten op 400 Watt. Laat het ei nog circa 1 minuut in het water nagaren. Neem het dan met twee lepels uit het water en pocheer het volgende ei in hetzelfde water.
Voedings-
waarde
Energie1154 KiloJoules
275 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
14 gram
16 gram