culinaire
zaken
.nl
Aspergeragout met kervel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
5
5
20
20
1
1
1
0.50
-
gram
centiliter
centiliter
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
asperge (wit) ingrediënt info
room (slag-)
melk ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
eidooier
ei (kip)ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
kervel (vers)
zout
Berei-
ding
Ei koken. Asperges vanaf het kopje tot onderaan schillen. Stukje van uiteinden afsnijden en ze in royaal water met wat zout en scheutje melk 18-20 minuten, afhankelijk van de dikte, koken. Asperges afgieten, in maatbeker vocht opvangen en kookvocht met water of melk aanvullen tot 3 deciliter Asperges in kleine stukjes snijden. Boter smelten, bloem erdoor roeren en er geleidelijk al roerend kookvocht bij gieten tot gebonden saus ontstaat. Eierdooier met room loskloppen, wat saus erbij gieten en alles goed door elkaar roeren. Saus met dooiermengsel binden en stukjes asperges toevoegen. Aspergeragout eventueel op smaak brengen met wat zout en er tot slot kruiden doorroeren. Ragout garneren met het de eierkruim.
Voedings-
waarde
Energie1459 KiloJoules
347 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
12 gram
3 gram