culinaire zaken .nl |
Aspergeragout met kervel | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 5 5 20 20 1 1 1 0.50 - |
gram centiliter centiliter gram gram stuks stuks eetlepel eetlepel naar smaak |
asperge (wit) room (slag-) melk boter (room-) bloem eidooier ei (kip) peterselie (vers) kervel (vers) zout | ||
Berei- ding |
Ei koken. Asperges vanaf het kopje tot onderaan schillen. Stukje van uiteinden afsnijden en ze in royaal water met wat zout en scheutje melk 18-20 minuten, afhankelijk van de dikte, koken. Asperges afgieten, in maatbeker vocht opvangen en kookvocht met water of melk aanvullen tot 3 deciliter Asperges in kleine stukjes snijden. Boter smelten, bloem erdoor roeren en er geleidelijk al roerend kookvocht bij gieten tot gebonden saus ontstaat. Eierdooier met room loskloppen, wat saus erbij gieten en alles goed door elkaar roeren. Saus met dooiermengsel binden en stukjes asperges toevoegen. Aspergeragout eventueel op smaak brengen met wat zout en er tot slot kruiden doorroeren. Ragout garneren met het de eierkruim. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1459 KiloJoules 347 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 12 gram 3 gram |