culinaire
zaken
.nl
Artisjokbodems met amandelsaus, Sicilie
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
75
4
4
3
2
2
1
1
1
1
1
-
-
deciliter
gram
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
teentje
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
amandel (blank) ingrediënt info
augurk ingrediënt info
artisjok (bodem) ingrediënt info
olie (olijf-,extra vierge ingrediënt info
kappertjes
ansjovis (filet)
ui ingrediënt info
azijn ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
citroen
suiker
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Rasp de ui en hak de ansjovis heel fijn.
Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de ui even aan. Pers het teentje knoflook erboven uit. Bak de ansjovis even mee. Roer de amandelen en bouillon erdoor. Laat de saus circa 15 minuten zachtjes koken tot deze dik en romig is.
Pers de citroen uit. Klop het sap, de azijn, suiker en de rest van de olie erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de saus afkoelen.
Snij de augurkjes tot waaiertjes. Leg de artisjokbodems op 4 bordjes. Schenk de saus erover en strooi de kappertjes erover. Garneer met de augurkwaaiertjes.
Voedings-
waarde
Energie1017 KiloJoules
242 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
7 gram
3 gram