culinaire zaken .nl |
Artisjokbodems met amandelsaus, Sicilie | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 75 4 4 3 2 2 1 1 1 1 1 - - |
deciliter gram stuks stuks eetlepel eetlepel stuks stuks eetlepel teentje stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) amandel (blank) augurk artisjok (bodem) olie (olijf-,extra vierge kappertjes ansjovis (filet) ui azijn knoflook citroen suiker zout peper | ||
Berei- ding |
Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Rasp de ui en hak de ansjovis heel fijn. Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de ui even aan. Pers het teentje knoflook erboven uit. Bak de ansjovis even mee. Roer de amandelen en bouillon erdoor. Laat de saus circa 15 minuten zachtjes koken tot deze dik en romig is. Pers de citroen uit. Klop het sap, de azijn, suiker en de rest van de olie erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de saus afkoelen. Snij de augurkjes tot waaiertjes. Leg de artisjokbodems op 4 bordjes. Schenk de saus erover en strooi de kappertjes erover. Garneer met de augurkwaaiertjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1017 KiloJoules 242 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 7 gram 3 gram |