culinaire zaken .nl |
Kalkoen in chocoladesaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:45 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 6 450 125 125 75 75 50 3 2 1 1 1 1 1 0.50 0.50 - - - - |
kilogram deciliter gram gram gram gram gram gram eetlepel stuks stuks teentje stuks stuks eetlepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
kalkoen bouillon (kippen-) tomaat amandel (gemalen) bloem rozijn boter (room-) chocolade (bitter) peper (rood,gedroogd) tortilla kruiden (tuin-) knoflook ui paprika (groen) sesamzaad anijs (zaad) koriander (poeder) kaneel (poeder) kruidnagel (poeder) peper zout | ||
Berei- ding |
Haal de stukken kalkoen door de bloem. Verhit de helft van de olie in een grote pan en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Voeg zoveel water toe dat de stukken kalkoen net onder staan. Voeg het bouquet garni toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de kalkoen ongeveer 1.5 uur zachtjes koken tot hij gaar is. Haal de stukken kalkoen uit de pan, laat ze uitlekken en houd ze warm. Maak de saus: verhit de rest van de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg de rozijnen, de gemalen amandelen, de stukjes tomaat, de helft van het sesamzaad, de verkruimelde tortillas, de anijs, de kaneel, de gemalen kruidnagels, de koriander, zout en peper, de verkruimelde rode pepers en de stukjes paprika toe. Bak alles al omscheppend ongeveer 6 minuten. Voeg de helft van de bouillon toe en breng de saus aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus ongeveer 4 minuten zachtjes koken. Laat de saus enigszins afkoelen en pureer hem daarna in een keukenmachine. Doe de gepureerde saus weer in de pan en voeg er de rest van de bouillon en de stukjes chocolade aan toe. Breng de saus al roerende aan de kook. Schenk wat van de saus over de stukken kalkoen en geef de rest van de saus apart bij het gerecht. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 6407 KiloJoules 1525 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 75 gram 114 gram 4 gram |