culinaire
zaken
.nl
Mosselen met warme dipsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1
1
1
1
1
-
-
2
1.50
100
50
6
3
2
1
1
1
1
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
takje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kilogram
deciliter
gram
gram
stuks
mililiter
stuks
stuks
stuks
zakje
stuks
wortel
olie ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
peperkorrel (groen) ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
azijn ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
mossel ingrediënt info
wijn (wit,droog)
kaas (roquefort)ingrediënt info
pit (pijnboom-)
peperkorrel ingrediënt info
sap (citroen-)
laurier (blad)
avocado ingrediënt info
appel (Granny Smith)ingrediënt info
kaas (fondue-,zakje)
ui ingrediënt info
Berei-
ding
Ui pellen en in ringen snijden. Wortel schrappen, wassen en in plakjes snijden. Mosselen schoonmaken.
Grote schaal voorverwarmen. In grote pan doen: ui, wortel, mosselen, laurierblaadjes, peperkorrels, selderij en 1 deciliter water. Op hoog vuur 5 minuten koken of tot alle mosselen open zijn. Af en toe omschudden. Met schuimspaan in warme schaal scheppen. Boven maatbeker kookvocht zeven. Aanvullen met wijn tot 2.5 deciliter Hiermee in steelpan fondue maken volgens gebruiksaanwijzing. Overdoen in vuurvaste schaal. Rechaud op tafel zetten en aansteken. Fondue erop zetten. Hierin mosselen dippen.
Voedings-
waarde
Energie2669 KiloJoules
635 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
30 gram
70 gram
5 gram