culinaire zaken .nl |
Mosselen met warme dipsaus | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Slank | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 1 1 1 1 - - 2 1.50 100 50 6 3 2 1 1 1 1 |
stuks eetlepel eetlepel eetlepel takje eetlepel naar smaak naar smaak kilogram deciliter gram gram stuks mililiter stuks stuks stuks zakje stuks |
wortel olie bieslook (vers) peperkorrel (groen) selderij (blad-) azijn zout peper mossel wijn (wit,droog) kaas (roquefort) pit (pijnboom-) peperkorrel sap (citroen-) laurier (blad) avocado appel (Granny Smith) kaas (fondue-,zakje) ui | ||
Berei- ding |
Ui pellen en in ringen snijden. Wortel schrappen, wassen en in plakjes snijden. Mosselen schoonmaken. Grote schaal voorverwarmen. In grote pan doen: ui, wortel, mosselen, laurierblaadjes, peperkorrels, selderij en 1 deciliter water. Op hoog vuur 5 minuten koken of tot alle mosselen open zijn. Af en toe omschudden. Met schuimspaan in warme schaal scheppen. Boven maatbeker kookvocht zeven. Aanvullen met wijn tot 2.5 deciliter Hiermee in steelpan fondue maken volgens gebruiksaanwijzing. Overdoen in vuurvaste schaal. Rechaud op tafel zetten en aansteken. Fondue erop zetten. Hierin mosselen dippen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2669 KiloJoules 635 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 30 gram 70 gram 5 gram |