culinaire zaken .nl |
Gamba's met salade (Lekker met stukjes stokbrood) | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | Spanje | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 1 100 1 50 12 3 2 2 1 1 1 1 1 1 - - |
deciliter deciliter gram deciliter gram stuks eetlepel eetlepel gram eetlepel eetlepel stuks theelepel bosje stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (vis-) wijn (wit,droog) sla (gemengd) room boter (room-) garnaal (Chinees(gamba)) olie (olijf-) bloem pit (pijnboom-) peterselie azijn ui honing radijs prei peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
BEREIDINGSWIJZE GAMBA's: Zet de visfond op met de witte wijn. Laat hem met de groente 20 minuten trekken. Was de gamba's en doe ze vervolgens in de fond. Laat het aan de kook komen en pocheer de gamba's 3 minuten. Haal de pan van het vuur en laat de gamba's er 10 minuten in afkoelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1636 KiloJoules 390 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 20 gram 2 gram |