culinaire zaken .nl |
Groentesoep met pestosaus (1 dag van tevoren klaarmaken - voor 6 tot 8 personen) | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Soep | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 250 150 100 100 75 10 6 4 4 3 3 1 1 - - |
gram gram gram gram gram gram gram stuks eetlepel stuks eetlepel eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
pasta (cannellini ,blik) pompoen boon (sperzie-,vers) doperwt (diepvries) pasta (tagliatelle) champignon pesto tomaat kaas (parmezaans) aardappel olie (olijf-) peterselie kool (bloem-) ui zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Vul een pan met ruim water met zout en breng dit aan de kook. Voeg de middelgrote, geschilde en in blokjes gesneden aardappelen, de plak pompoen (of courgettes), grof gehakte champignons, erwten (vers of diepvries), sperzie (of tuin)bonen hieraan toe en laat dit 40 minuten zachtjes koken, zodat alles goed gaar wordt. Doe er dan de cannellinibonen (blik) bij en laat het geheel weer warm worden. Bak ondertussen de ui in de hete olie totdat deze zacht is, doe er dan de rijpe, gepelde en in stukjes gesneden tomaat (evt. blik) en de fijngehakte peterselie bij en laat dit nog 5 minuten pruttelen. Giet het mengsel vervolgens bij de soep en proef of deze voldoende gekruid is. Het beste is de soep een dag van tevoren klaar te maken, zodat de diverse smaken goed tot hun recht komen. Tien minuten voordat de soep wordt opgediend, deze weer aan de kook brengen en vervolgens de pasta er aan toevoegen (bij rijst: 20 minuten). Als de pasta (of rijst) gaar is, er vervolgens wat pesto doorroeren, of deze met de geraspte kaas rond laten gaan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2011 KiloJoules 479 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 55 gram 21 gram 11 gram |