culinaire
zaken
.nl
Groentesoep met pestosaus
(1 dag van tevoren klaarmaken - voor 6 tot 8 personen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
250
150
100
100
75
10
6
4
4
3
3
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
pasta (cannellini ,blik) ingrediënt info
pompoen ingrediënt info
boon (sperzie-,vers)
doperwt (diepvries)
pasta (tagliatelle) ingrediënt info
champignon ingrediënt info
pesto ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
kaas (parmezaans)
aardappel ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
kool (bloem-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Vul een pan met ruim water met zout en breng dit aan de kook. Voeg de middelgrote, geschilde en in blokjes gesneden aardappelen, de plak pompoen (of courgettes), grof gehakte champignons, erwten (vers of diepvries), sperzie (of tuin)bonen hieraan toe en laat dit 40 minuten zachtjes koken, zodat alles goed gaar wordt. Doe er dan de cannellinibonen (blik) bij en laat het geheel weer warm worden. Bak ondertussen de ui in de hete olie totdat deze zacht is, doe er dan de rijpe, gepelde en in stukjes gesneden tomaat (evt. blik) en de fijngehakte peterselie bij en laat dit nog 5 minuten pruttelen. Giet het mengsel vervolgens bij de soep en proef of deze voldoende gekruid is. Het beste is de soep een dag van tevoren klaar te maken, zodat de diverse smaken goed tot hun recht komen. Tien minuten voordat de soep wordt opgediend, deze weer aan de kook brengen en vervolgens de pasta er aan toevoegen (bij rijst: 20 minuten). Als de pasta (of rijst) gaar is, er vervolgens wat pesto doorroeren, of deze met de geraspte kaas rond laten gaan.
Voedings-
waarde
Energie2011 KiloJoules
479 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
55 gram
21 gram
11 gram