culinaire zaken .nl |
Groentesoep met pesto | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Soep | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 400 100 100 100 100 1 100 50 50 50 25 25 2 1 1 |
liter gram gram gram gram gram deciliter gram gram gram gram gram gram stuks stuks teentje |
bouillon (vlees-) tomaat (gepeld,stukjes) courgette (groen) boon (wit,blik) kool (bloem-) kaas (parmezaans) olie (olijf-) boon (sperzie-,vers) champignon rijst doperwt (diepvries) basilicum (gedroogd) pit (pijnboom-) aardappel ui knoflook | ||
Voor- berei- ding |
Maak de aardappelen en groenten schoon en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de ui. | |||
Berei- ding |
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui even aan. Bak de tomaatstukjes met vocht even mee. Voeg de bouillon, fijn gesneden aardappelen en groenten, rijst, witte bonen en doperwtjes toe. Kook de soep in circa 20 minuten zachtjes gaar. Stamp intussen in een vijzel de knoflook, pijnboompitten en basilicum tot een gladde pasta of pureer deze ingredienten in de keukenmachine. Roer 2 eetlepels Parmezaanse kaas en de rest van de olie erdoor. Roer 1 of 2 eetlepels van deze pesto door de soep. (U kunt de resterende pesto in de koelkast enkele weken bewaren). Lekker met stokbrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2084 KiloJoules 496 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 37 gram 18 gram 6 gram |