culinaire
zaken
.nl
Groentesoep met pesto
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
400
100
100
100
100
1
100
50
50
50
25
25
2
1
1
liter
gram
gram
gram
gram
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
teentje
bouillon (vlees-)
tomaat (gepeld,stukjes) ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
boon (wit,blik)
kool (bloem-)ingrediënt info
kaas (parmezaans)
olie (olijf-) ingrediënt info
boon (sperzie-,vers)
champignon ingrediënt info
rijst ingrediënt info
doperwt (diepvries)
basilicum (gedroogd)ingrediënt info
pit (pijnboom-)
aardappel ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Maak de aardappelen en groenten schoon en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de ui.
Berei-
ding
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui even aan. Bak de tomaatstukjes met vocht even mee. Voeg de bouillon, fijn gesneden aardappelen en groenten, rijst, witte bonen en doperwtjes toe. Kook de soep in circa 20 minuten zachtjes gaar.
Stamp intussen in een vijzel de knoflook, pijnboompitten en basilicum tot een gladde pasta of pureer deze ingredienten in de keukenmachine. Roer 2 eetlepels Parmezaanse kaas en de rest van de olie erdoor. Roer 1 of 2 eetlepels van deze pesto door de soep. (U kunt de resterende pesto in de koelkast enkele weken bewaren). Lekker met stokbrood.
Voedings-
waarde
Energie2084 KiloJoules
496 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
37 gram
18 gram
6 gram