culinaire zaken .nl |
Rundvlees stoofpot (Stifado) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Griekenland | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 03:00 | |
Indelingen | Stoofschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 800 1.14 1 4 4 2 2 2 1.50 1 1 - - - |
kilogram gram deciliter deciliter takje stuks theelepel teentje stuks stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
rundvlees (doorregen) ui (sjalot) wijn (rood) olie (olijf-) peterselie (bosje) tomaat oregano (gedroogd) knoflook laurier (blad) kaneel (stokje) azijn (wijn-,rood) ui peper komijn zout | ||
Berei- ding |
Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen, 2 tomaten inkruizen. Onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren en pitjes verwijderen. Tomaten in stukjes snijden. Vlees in grove dobbelstenen snijden. In braadpan olijfolie verhitten en vlees in 7 minuten rondom goudbruin bakken. Toevoegen: ui, knoflook, laurierblaadjes, komijnpoeder, kaneelstokje, stukjes tomaat, zout, peper, wijn en 0.5 deciliter water. Met deksel op pan, vlees in 2 uur zachtjes stoven. Intussen sjalotjes pellen. Grote sjalotjes halveren of in vieren snijden. In pan met weinig water, sjalotjes 10 minuten koken. Afgieten. Sjalotjes door vleesmengsel roeren en nog 0.5 uur meestoven. Intussen 2 tomaten wassen en in partjes snijden. Door vleesmengsel scheppen en 1 minuut meewarmen. Op smaak brengen met azijn. Peterselie erboven fijnknippen. Oregano erover strooien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2498 KiloJoules 595 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 33 gram 3 gram |