culinaire
zaken
.nl
Rundvlees stoofpot
(Stifado)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
800
1.14
1
4
4
2
2
2
1.50
1
1
-
-
-
kilogram
gram
deciliter
deciliter
takje
stuks
theelepel
teentje
stuks
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
rundvlees (doorregen)
ui (sjalot) ingrediënt info
wijn (rood)
olie (olijf-) ingrediënt info
peterselie (bosje) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
oregano (gedroogd) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
laurier (blad)
kaneel (stokje)
azijn (wijn-,rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
komijn
zout
Berei-
ding
Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen, 2 tomaten inkruizen. Onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren en pitjes verwijderen. Tomaten in stukjes snijden.
Vlees in grove dobbelstenen snijden. In braadpan olijfolie verhitten en vlees in 7 minuten rondom goudbruin bakken.

Toevoegen:
ui, knoflook, laurierblaadjes, komijnpoeder, kaneelstokje, stukjes tomaat, zout, peper, wijn en 0.5 deciliter water.
Met deksel op pan, vlees in 2 uur zachtjes stoven.
Intussen sjalotjes pellen. Grote sjalotjes halveren of in vieren snijden. In pan met weinig water, sjalotjes 10 minuten koken. Afgieten.
Sjalotjes door vleesmengsel roeren en nog 0.5 uur meestoven.
Intussen 2 tomaten wassen en in partjes snijden. Door vleesmengsel scheppen en 1 minuut meewarmen.
Op smaak brengen met azijn.
Peterselie erboven fijnknippen.
Oregano erover strooien.

Voedings-
waarde
Energie2498 KiloJoules
595 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
33 gram
3 gram