culinaire zaken .nl |
Lasagne met gehakt en banaan | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 300 2 2 1 1 1 1 1 |
deciliter gram eetlepel stuks pak stuks stuks eetlepel eetlepel |
melk gehakt (half-om-half) olie tomaat pasta (lasagne,wit) banaan ui peterselie (vers) sesamzaad | ||
Voor- berei- ding |
Verwarm de oven voor op ca. 200 C. Snipper de gepelde ui en fruit hem in de hete olie glazig. Voeg het gehakt toe en bak het los. Snijd intussen de tomaten in blokjes en de banaan in plakjes. | |||
Berei- ding |
Voeg de inhoud van het zakje lasagnesaus, 2.5 deciliter water en de melk aan het gehaktmengsel toe en laat alles 2 minuten zachtjes koken. Voeg tomaat, banaan en peterselie toe.Schep de saus en de lasagne bladen om en om in een ingevette ovenschaal. Strooi er het sesamzaad op en zet de schaal 30-40 minuten in de oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1902 KiloJoules 453 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 18 gram 2 gram |