culinaire zaken .nl |
Gehaktballetjes met eieren | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 4 2 2 2 2 1 1 1 1 1 1 - |
gram stuks eetlepel teentje eetlepel eetlepel stuks theelepel theelepel theelepel theelepel blik naar smaak |
gehakt (runder-) ei (kip) olie knoflook selderij (blad-) peterselie (vers) ui komijn kaneel (poeder) koriander (gedroogd) paprika (poeder) tomaat (gepeld) peper | ||
Voor- berei- ding |
Meng het gehakt met 1 eetlepel olie, de ui, wat koriander, wat komijn, wat kaneel, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper en 1/2 theelepel paprikapoeder, draai er kleine balletjes van | |||
Berei- ding |
Bak de gesnipperde knoflook in de hete olie. Voeg naar smaak koriander, komijn, kaneel, zout, peper en paprikapoeder toe. Roer de fijngesneden tomaten met hun sap erdoor. Laat de saus zachtje 10 minuten pruttelen. Kook de gehaktballetjes in de saus in 5 minuten gaar, maak 4 holletjes in de saus, breek de eieren hierin en laat ze in 5 minuten gaar pocheren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2042 KiloJoules 486 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 26 gram 1 gram |