culinaire zaken .nl |
Gebraden kipfilet met spek, ui en paddestoelen (Uit de braadpan) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 150 5 12 5 4 4 1 1 1 0.50 - - - |
gram gram gram centiliter gram eetlepel eetlepel stuks stuks eetlepel teentje eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
champignon oesterzwam spekblokjes wijn (rood) boter (bak-) ui (zilver-) peterselie (vers) kipfilet paprika (rood) olie (zonnebloem-) knoflook basilicum (vers) peper (zwart) tijm zout | ||
Berei- ding |
In braadpan olie verhitten. Spekblokjes toevoegen en in circa 10 minuten op laag vuur bakken, af en toe omscheppen. Intussen champignons en oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier. Oesterzwammen in brede repen snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen. Kipfilets rondom bestrooien met zout en peper. Met schuimspaan spekblokjes uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Aan achtergebleven bakvet boter toevoegen en verhitten. Kipfilets in braadpan op hoog vuur in circa 2 minuten bruin bakken, halverwege keren. Toevoegen: spekblokjes, uitjes, champignons, oesterzwammen, paprika, basilicum en tijm. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Met deksel op pan kipfilets in circa 15 minuten gaarbraden, halverwege keren. Kipfilets uit de pan nemen. Door achtergebleven bakvet rode wijn roeren en circa 0.5 minuut laten koken. Saus op smaak brengen met zout en peper. Kipfilets over vier borden verdelen. Saus over kipfilets verdelen. Bestrooien met peterselie. Serveren met aardappelpuree en broccoli. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1781 KiloJoules 424 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 56 gram 4 gram |