culinaire
zaken
.nl
Tagliatelle met rosbiefreepjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
400
4
75
50
10
2
2
2
2
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
gram
stuks
stengel
eetlepel
theelepel
eetlepel
bekertje
naar smaak
naar smaak
runderrosbief
pasta (tagliatelle) ingrediënt info
tomaat (gezeefd) ingrediënt info
kaas (belegen,Goudse)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij de rosbief in reepjes van ongeveer 1 centimeter en bestrooi ze met peper. Pel en snipper de sjalotjes. Maak de bleekselderij schoon en snij de stengels in smalle boogjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de reepjes rosbief in gedeelten snel rondom bruin. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan en houd het apart. Fruit in de achtergebleven boter de sjalot en de bleekselderij ongeveer 6 minuten en roer er vervolgens de bloem en de paprikapoeder door. Schenk al roerende scheutje voor scheutje de gezeefde tomaten erbij. Breng de saus al roerende aan de kook en laat hem ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Kook intussen de pasta in ruim kokend water met zout gaar. Roer de de fijngehakte kruiden en de creme fraiche door de tomatensaus en breng hem op smaak met zout en peper. Roer de reepjes rosbief met het uitgelopen sap erdoor. Laat het vlees op laag vuur warm worden. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet en voeg hem aan de saus toe. Serveer de geraspte kaas er apart bij.
Voedings-
waarde
Energie4239 KiloJoules
1009 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
102 gram
46 gram
13 gram