culinaire
zaken
.nl
Stevige gries-soufflee
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
500
200
1.25
1.25
100
100
50
20
2
1
1
1
1
-
-
liter
gram
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
varkenslappen
meel (gries-)
wijn (rood,droog)
bouillon
ui ingrediënt info
wortel
kaas (Emmental)
boter (room-)
olie ingrediënt info
azijn (wijn-,rood) ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
tabasco
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius.

In een grote pan de melk met (1 theelepel per liter) zout en wat peper aan de kook brengen, dan het vuur lager zetten.

De griesmeel in een plastic zakje doen, daar een puntje van afknippen en de gries langzaam al roerend in de melk strooien, op een laag pitje 15-20 minuten laten wellen.

De ui pellen, de wortel schoonmaken, beide in kleine blokjes snijden. Het vlees in circa 1-1.5 centimeter grote blokken snijden. De olie in een grote koekepan verhitten, de blokjes ui daarin licht fruiten, dan het vlees erbij doen en op een hoger vuur al roerend kort braden, vervolgens de wortels toevoegen. Aanvullen met de azijn, wijn en bouillon, 10-15 minuten laten pruttelen tot het vocht voor de helft is ingekookt, dan met de overige ingredienten en wat zout kruiden.

Een ovenschotel met boter bestrijken, dan een dunne laag griesbrij erin doen. De ragout erop scheppen en met de overige griesbrij bedekken, gladstrijken.

Onder in de oven circa 20 minuten laten bakken. De kaas erover strooien en de soufflee nog 10-15 minuten bakken. Geef er sla en rode wijn bij.
Voedings-
waarde
Energie3359 KiloJoules
800 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
52 gram
58 gram
3 gram