culinaire zaken .nl |
Stevige gries-soufflee | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Oven | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 500 200 1.25 1.25 100 100 50 20 2 1 1 1 1 - - |
liter gram gram deciliter deciliter gram gram gram gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
melk varkenslappen meel (gries-) wijn (rood,droog) bouillon ui wortel kaas (Emmental) boter (room-) olie azijn (wijn-,rood) paprika (poeder) peterselie (vers) tabasco peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius. In een grote pan de melk met (1 theelepel per liter) zout en wat peper aan de kook brengen, dan het vuur lager zetten. De griesmeel in een plastic zakje doen, daar een puntje van afknippen en de gries langzaam al roerend in de melk strooien, op een laag pitje 15-20 minuten laten wellen. De ui pellen, de wortel schoonmaken, beide in kleine blokjes snijden. Het vlees in circa 1-1.5 centimeter grote blokken snijden. De olie in een grote koekepan verhitten, de blokjes ui daarin licht fruiten, dan het vlees erbij doen en op een hoger vuur al roerend kort braden, vervolgens de wortels toevoegen. Aanvullen met de azijn, wijn en bouillon, 10-15 minuten laten pruttelen tot het vocht voor de helft is ingekookt, dan met de overige ingredienten en wat zout kruiden. Een ovenschotel met boter bestrijken, dan een dunne laag griesbrij erin doen. De ragout erop scheppen en met de overige griesbrij bedekken, gladstrijken. Onder in de oven circa 20 minuten laten bakken. De kaas erover strooien en de soufflee nog 10-15 minuten bakken. Geef er sla en rode wijn bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3359 KiloJoules 800 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 52 gram 58 gram 3 gram |