culinaire
zaken
.nl
Spaghetti Bolognese 3
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
400
100
5
50
20
5
2
2
1
1
1
1
-
-
-
-
gram
gram
gram
centiliter
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-,mager)
pasta (spaghetti) ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
wijn (rood)
spek (ontbijt-,mager)
boter (room-)
kaas (parmezaans)
olie (olijf-) ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
wortel
ui ingrediënt info
oregano ingrediënt info
laurier (blad)
zout
tijm ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Fruit het spek, de ui, wortel en selderij 5 minuten zachtjes in de boter. Houd dit apart. Verhit in dezelfde pan de olijfolie en bak het gehakt lichtbruin. Voeg de tomatenpuree toe en laat nog 1 minuut bakken. Voeg dit toe aan het spek-groentemengsel en voeg de wijn en de kruiden toe. Breng het geheel aan de kook en laat 40 minuten met gesloten deksel zachtjes stoven. Breng voor de spaghetti 4 liter water aan de kook. Voeg zodra het water kookt 2 eetlepels zout toe. Kook de spaghetti ongeveer 10 minuten tot hij "al dente" is. Giet de spaghetti af, schud om met een eetlepel boter en serveer met de saus. Geef de geraspte kaas erbij.
Voedings-
waarde
Energie3641 KiloJoules
867 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
87 gram
49 gram
4 gram