culinaire zaken .nl |
Spaghetti Bolognese 3 | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 400 100 5 50 20 5 2 2 1 1 1 1 - - - - |
gram gram gram centiliter gram gram eetlepel eetlepel eetlepel stuks stuks theelepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-,mager) pasta (spaghetti) selderij (bleek-) wijn (rood) spek (ontbijt-,mager) boter (room-) kaas (parmezaans) olie (olijf-) puree (tomaten-) wortel ui oregano laurier (blad) zout tijm nootmuskaat peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Fruit het spek, de ui, wortel en selderij 5 minuten zachtjes in de boter. Houd dit apart. Verhit in dezelfde pan de olijfolie en bak het gehakt lichtbruin. Voeg de tomatenpuree toe en laat nog 1 minuut bakken. Voeg dit toe aan het spek-groentemengsel en voeg de wijn en de kruiden toe. Breng het geheel aan de kook en laat 40 minuten met gesloten deksel zachtjes stoven. Breng voor de spaghetti 4 liter water aan de kook. Voeg zodra het water kookt 2 eetlepels zout toe. Kook de spaghetti ongeveer 10 minuten tot hij "al dente" is. Giet de spaghetti af, schud om met een eetlepel boter en serveer met de saus. Geef de geraspte kaas erbij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3641 KiloJoules 867 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 87 gram 49 gram 4 gram |