culinaire
zaken
.nl
Salade Nicoise
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
200
200
100
25
8
6
2
2
2
2
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
teentje
stuks
krop
stuks
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
tonijn (blik)
boon (sperzie-,blik)
olijf (zwart)
olie (olijf-) ingrediënt info
ansjovis (filet)
azijn ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
paprika ingrediënt info
sla ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Sperziebonen afhalen en bijna gaar koken in weinig water in 10-12 minuten Overdoen in zeef en afspoelen onder koud water en vervolgens uit laten lekken.
Lollo rosso wassen en drogen in een slacentrifuge. Sla in kleinere stukken scheuren en overdoen in een slakom.
Tomaten wassen, halveren en pitjes verwijderen met een lepel. Vruchtvlees in partjes snijden. Blikje tonijn openmaken en tonijn uit laten lekken in een zeef. Ei pellen en in plakjes snijden. In kommetje een sausje roeren van olie, azijn, mosterd, zout en peper. Alle ingredienten mooi op de sla rangschikken en de dressing erover sprenkelen. Garneren met peterselie.
Serveren met stokbrood.
Voedings-
waarde
Energie5381 KiloJoules
1281 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
102 gram
68 gram
33 gram