culinaire zaken .nl |
Salade Nicoise | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Salade | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 200 200 100 25 8 6 2 2 2 2 1 1 1 - - |
gram gram gram gram gram eetlepel stuks eetlepel eetlepel stuks teentje stuks krop stuks naar smaak naar smaak |
aardappel tomaat tonijn (blik) boon (sperzie-,blik) olijf (zwart) olie (olijf-) ansjovis (filet) azijn peterselie ei (kip) knoflook paprika sla ui zout peper | ||
Berei- ding |
Sperziebonen afhalen en bijna gaar koken in weinig water in 10-12 minuten Overdoen in zeef en afspoelen onder koud water en vervolgens uit laten lekken. Lollo rosso wassen en drogen in een slacentrifuge. Sla in kleinere stukken scheuren en overdoen in een slakom. Tomaten wassen, halveren en pitjes verwijderen met een lepel. Vruchtvlees in partjes snijden. Blikje tonijn openmaken en tonijn uit laten lekken in een zeef. Ei pellen en in plakjes snijden. In kommetje een sausje roeren van olie, azijn, mosterd, zout en peper. Alle ingredienten mooi op de sla rangschikken en de dressing erover sprenkelen. Garneren met peterselie. Serveren met stokbrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5381 KiloJoules 1281 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 102 gram 68 gram 33 gram |