culinaire zaken .nl |
Salade (aardappel, kruidige) met ham en ei | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
700 100 100 6 6 4 2 2 2 1 1 1 - - |
gram gram gram eetlepel takje stuks eetlepel theelepel stuks eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
aardappel (krieltjes) ham (achter-) salami olie peterselie (vers) ei (kip) azijn (naturel) mosterd tomaat selderij (blad-) ui (sjalot) bieslook (vers) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Kook de aardappeltjes in 10 minuten beetgaar. Kook de eieren in 10 minuten hard. Pel en snipper het sjalotje heel fijn. Klop in een schaal een sausje van azijn, mosterd, olie, zout en peper. Knip er 6 takjes peterselie, 10 sprietjes bieslook en 3 takjes selderij boven fijn. Snij de slagersachterham en salami in kleine stukjes en schep ze met de afgegoten krielaardappeltjes door het sausje. Laat de salade afkoelen. Pel de eieren en halveer ze. Snij de tomaten elk in vier partjes. Garneer de aardappelsalade met eieren en tomaat. Lekker met: stokbrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1968 KiloJoules 469 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 20 gram 6 gram |