culinaire
zaken
.nl
Salade (aardappel, kruidige) met ham en ei
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
700
100
100
6
6
4
2
2
2
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
takje
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
aardappel (krieltjes)ingrediënt info
ham (achter-)
salami
olie ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
azijn (naturel) ingrediënt info
mosterd
tomaat ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Kook de aardappeltjes in 10 minuten beetgaar. Kook de eieren in 10 minuten hard. Pel en snipper het sjalotje heel fijn. Klop in een schaal een sausje van azijn, mosterd, olie, zout en peper. Knip er 6 takjes peterselie, 10 sprietjes bieslook en 3 takjes selderij boven fijn. Snij de slagersachterham en salami in kleine stukjes en schep ze met de afgegoten krielaardappeltjes door het sausje. Laat de salade afkoelen. Pel de eieren en halveer ze. Snij de tomaten elk in vier partjes. Garneer de aardappelsalade met eieren en tomaat. Lekker met: stokbrood.
Voedings-
waarde
Energie1968 KiloJoules
469 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
34 gram
20 gram
6 gram