culinaire zaken .nl |
Paprika gevuld met gekruid gehakt in tomatensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 01:15 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 150 50 5 3 2 2 1 1 1 1 1 1 0.50 - - - |
deciliter gram gram centiliter stuks stuks stuks theelepel theelepel eetlepel stuks teentje theelepel knol naar smaak naar smaak naar smaak |
tomaat (gezeefd) gehakt (runder-,mager) wortel wijn (rood) augurk paprika (rood) ui (sjalot) komijn oregano olie (olijf-) laurier (blad) knoflook paprika (poeder) selderij (knol-) kaneel (poeder) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
1 Ui pellen en snipperen. Wortel en knolselderij in blokjes snijden. 2 theelepels olijfolie in een braadpan verhitten en de ui 2 minuten fruiten. Wortel en knolselderij toevoegen. Knoflook er boven uitpersen. Paprikapoeder toevoegen. De groente 4 minuten meefruiten. Afblussen met wijn. Voeg toe: gezeefde tomaten, laurierblad, oregano en kaneel. Deksel op de pan doen en de saus 20 minuten zachtjes laten koken. Intussen de andere ui pellen en snipperen. Augurken fijnhakken. Gehakt aanmaken met djinten, zout en vers gemalen peper. Ui en augurk erdoor mengen. Paprika's wassen en het kapje eraf snijden (laat het groene steeltje eraan). De zaadlijsten verwijderen. Paprika's vullen met het gehaktmengsel en het kapje erop zetten. Oven voorverwarmen op 200. Ovenschaal invetten. Tomatensaus op smaak maken met zout en vers gemalen peper. Laurierblad verwijderen. Tomatensaus in ovenschaal gieten en paprika's daarin zetten. Dek de schaal af met deksel of aluminiumfolie. Bak de paprika's gaar in circa 45 minuten Serveer met: rijst en groene salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1575 KiloJoules 375 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 19 gram 9 gram |