culinaire
zaken
.nl
Paprika gevuld met gekruid gehakt in tomatensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
150
50
5
3
2
2
1
1
1
1
1
1
0.50
-
-
-
deciliter
gram
gram
centiliter
stuks
stuks
stuks
theelepel
theelepel
eetlepel
stuks
teentje
theelepel
knol
naar smaak
naar smaak
naar smaak
tomaat (gezeefd) ingrediënt info
gehakt (runder-,mager)
wortel
wijn (rood)
augurk ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
komijn
oregano ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
laurier (blad)
knoflook ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
selderij (knol-)ingrediënt info
kaneel (poeder)
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
1 Ui pellen en snipperen. Wortel en knolselderij in blokjes snijden. 2 theelepels olijfolie in een braadpan verhitten en de ui 2 minuten fruiten. Wortel en knolselderij toevoegen. Knoflook er boven uitpersen. Paprikapoeder toevoegen. De groente 4 minuten meefruiten. Afblussen met wijn. Voeg toe: gezeefde tomaten, laurierblad, oregano en kaneel. Deksel op de pan doen en de saus 20 minuten zachtjes laten koken. Intussen de andere ui pellen en snipperen. Augurken fijnhakken. Gehakt aanmaken met djinten, zout en vers gemalen peper. Ui en augurk erdoor mengen. Paprika's wassen en het kapje eraf snijden (laat het groene steeltje eraan). De zaadlijsten verwijderen. Paprika's vullen met het gehaktmengsel en het kapje erop zetten. Oven voorverwarmen op 200. Ovenschaal invetten. Tomatensaus op smaak maken met zout en vers gemalen peper. Laurierblad verwijderen. Tomatensaus in ovenschaal gieten en paprika's daarin zetten. Dek de schaal af met deksel of aluminiumfolie. Bak de paprika's gaar in circa 45 minuten Serveer met: rijst en groene salade.
Voedings-
waarde
Energie1575 KiloJoules
375 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
19 gram
9 gram