culinaire
zaken
.nl
Macaroni-soufflee
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
250
250
2.50
100
4
3
1
1
1
1
0.50
-
gram
gram
gram
deciliter
gram
stuks
eetlepel
stuks
zakje
eetlepel
teentje
theelepel
naar smaak
varkensschnitzel (ongep.)
pasta (macaroni) ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
bouillon
kaas (Emmental)
tomaat ingrediënt info
olie ingrediënt info
ui ingrediënt info
kruiden (gehakt-)
peterselie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
tijm ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
De macaroni niet te gaar koken, met koud water afspoelen en laten uitlekken. Oven voorverwarmen op 200øC. Het vlees in ca 1,5 cm blokjes snijden. Tomaten schillen en en blokjes snijden. Courgettes wassen, kapjes verwijderen en in schijfjes snijden.
Ui en knoflook pellen en snipperen. Rasp de kaas.
Berei-
ding
Ui en knoflook in 2/3 van de olie in de koekepan fruiten. Vervolgens het vlees erbij doen, de (hete) bouillon erover gieten en alles 6 minuten al roerend stoven. Goed zouten, peperen en de kruiden erdoor roeren. De tomaten en de courgettes erbij doen en kort meestoven.

2/3 macaroni in een beboterde vuurvaste schaal scheppen. Vlees-groentemengsel erover scheppen. Met de overige macaroni bedekken. Tenslotte met geraspte kaas bestrooien.

Het geheel 20 minuten in de warme oven gratineren, met gehakte peterselie bestrooien.
Voedings-
waarde
Energie3081 KiloJoules
734 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
63 gram
57 gram
6 gram