culinaire zaken .nl |
Macaroni-soufflee | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Eenpansgerecht Ovenschotel | Rijst En Pasta Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 250 250 2.50 100 4 3 1 1 1 1 0.50 - |
gram gram gram deciliter gram stuks eetlepel stuks zakje eetlepel teentje theelepel naar smaak |
varkensschnitzel (ongep.) pasta (macaroni) courgette (groen) bouillon kaas (Emmental) tomaat olie ui kruiden (gehakt-) peterselie knoflook tijm zout | ||
Voor- berei- ding |
De macaroni niet te gaar koken, met koud water afspoelen en laten uitlekken. Oven voorverwarmen op 200øC. Het vlees in ca 1,5 cm blokjes snijden. Tomaten schillen en en blokjes snijden. Courgettes wassen, kapjes verwijderen en in schijfjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Ui en knoflook in 2/3 van de olie in de koekepan fruiten. Vervolgens het vlees erbij doen, de (hete) bouillon erover gieten en alles 6 minuten al roerend stoven. Goed zouten, peperen en de kruiden erdoor roeren. De tomaten en de courgettes erbij doen en kort meestoven. 2/3 macaroni in een beboterde vuurvaste schaal scheppen. Vlees-groentemengsel erover scheppen. Met de overige macaroni bedekken. Tenslotte met geraspte kaas bestrooien. Het geheel 20 minuten in de warme oven gratineren, met gehakte peterselie bestrooien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3081 KiloJoules 734 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 63 gram 57 gram 6 gram |